مالزیا: نسبت به رسمیت شناختن طالبان محتاط عمل می کنیم
وزارت امور خارجه مالزیا اعلام کرد هیچ دفتر دولتی در افغانستان باز نمی کند.
این اعلام پس از دیدار روز گذشته احمد اعظم رحمان، مشاور ویژه سیف الدین عبدالله، وزیر امور خارجه مالزیا، با امیرخان متقی، وزیر امور خارجه امارت اسلامی طالبان، صورت گرفت.
عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت امور خارجه امارت اسلامی طالبان، در تویتی نوشت در دیدار احمد اعظم با امیر خان متقی افزایش کمک های انسانی، شفافیت، حمایت های مالی اسلامی و گسترش روابط دو کشور افغانستان و مالزیا مورد بحث قرار گرفت.
بلخی افزود احمد اعظم در این دیدار گفته است تیم کمک رسان مالزیا با یک پرواز در بیست و سوم فبروری 2022 به کابل می رسند و برای هماهنگی کمک ها و همکاری اقتصادی دفتری در کابل باز می کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه مالزیا نیز سفر احمد اعظم به کابل را تایید نمود اما افزود دفتری که قرار است باز شود یک دفتر دولتی نیست.
وی افزود دفتری که قرار است در کابل باز شود به ماموریت جهانی صلح تعلق دارد و به دولت مالزیا ارتباطی ندارد. احمد اعظم رئیس ماموریت جهانی صلح را بر عهده دارد.
باید گفت ماموریت جهانی صلح یک صندوق اعتماد است که در اعتراض به اعلام جنگ امریکا و متحدینش علیه افغانستان در یازده سپتامبر سال 2001 میلادی تاسیس شد.
پس از حمله امریکا به افغانستان در اکتبر سال 2001 میلادی این نهاد برای کمک به قربانیان جنگ کمک های انسانی و دارو به افغانستان ارسال نمود.
وزارت امور خارجه مالزیا تایید نمود پرواز حامل کمک های انسانی فردا سه شنبه سوبانگ را به مقصد کابل ترک می کند.
عبدالقهار بلخی گفت امیرخان متقی در دیدار با احمد اعظم از مالزیا خواسته است برای گیاهان دارویی و میوه خشک افغانستان بازار پیدا کند تا این محصولات از طریق کریدور هوایی به خارج از افغانستان صادر شوند و اقتصاد افغانستان بتواند روی پای خود بایستد.
باید گفت طالبانی که در سال 2001 میلادی با حمله امریکا و ناتو به افغانستان نابود شده بودند یک بار دیگر در آگوست سال گذشته میلادی بر افغانستان مسلط شدند.
مالزیا در جنوری سال جاری میلادی اعلام کرد منتظر موضع جامعه بین الملل و سازمان همکاری اسلامی در قبال طالبان می ماند و در ادامه موضع خود نسبت به طالبان را مشخص می سازد.
سیف الدین وزیر امور خارجه مالزیا گفته است این کشور هنوز در مورد به رسمیت شناختن طالبان تصمیمی نگرفته است و دیدگاه محتاطانه ای را دنبال می کند.
وی تاکید کرد تاکنون نشانه ای دال بر به رسمیت شناختن طالبان دیده نشده و مالزیا نمی خواهد در این مورد شتابزده عمل کند.