برگزیده هاسیاست

لویه جرگه مشورتی صلح 9 ثور برگزار می شود/ تحریم‌کنندگان لویه جرگه مشورتی را تشریفاتی و نیرنگ غنی برای ماندن در قدرت می‌دانند

محمد عمر داوودزی گفت ۳۰۰۰ نفر از اعضای شوراهای ولایتی، اعضای ولسی جرگه و افراد انتخاب شده در ولایات، در این جرگه شرکت می‌کنند.

آقای داوودزی تأکید کرد پیشنهادات این جرگه را رئیس جمهور خواهد پذیرفت و موقف دولت افغانستان در جامعه بین الملل، پس از ختم لویه جرگه، بربنیاد پیشنهادات این جرگه مشخص خواهد شد.

اما عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی حکومت و نامزد انتخابات ریاست جمهوری، تیم‌های انتخاباتی محمد حنیف اتمر، رحمت الله نبیل، نورالحق علومی و شماری دیگر از احزاب، گروه‌ها و چهره‌های سیاسی لویه جرگه مشورتی را تحریم کرده اند.

این گروه‌ها گفته اند محمد اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان که نامزد انتخابات ریاست جمهوری نیز است، از آن، برای کمپاین استفاده می‌کند.

آقای داوودزی اما در این مورد گفت این جرگه به کمپاین انتخاباتی ربطی ندارد و با آنانی که لویه جرگه را تحریم کرده اند، مذاکره جریان دارد تا قناعت داده شوند.

ولی دسته‌های انتخاباتی که این جرگه را تحریم کرده، آغاز مذاکره‌‌ برای اشتراک در این جرگه مشورتی را رد کردند.

فرید خوزون، معاون سخنگوی ریاست اجرائی گفت: «هیچ نوع مشورتی صورت نگرفته و رئیس اجرائی منحیث رئیس تیم ثبات و همگرایی جرگه را تحریم کرده و اشتراک نخواهد کرد.»

قادر شاه، سخنگوی دستۀ انتخاباتی محمد حنیف اتمر نیز می‌گوید حکومت در تلاش است «فیصله‌های غیرقانونی» خود را بر اشتراک کنندگان این جرگه تحمیل کند.

 او همچنان گفت افراد سفارشی حکومت برای اشتراک در این جرگه انتخاب شده اند.

محمد اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان روز یکشبنه در جریان دیدار از وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی افغانستان گفت در لویه جرگه مشورتی، «صدای رسای افغان‌ها برای صلح» بلند خواهد شد.

برخی از تحلیلگران سیاسی باور دارند که با توجه به تحریم جرگه مشورتی توسط گروه‌ها و چهره‌‎های سیاسی پر نفوذ، این جرگه اهمیت زیادی نخواهد داشت.

محمد اکرم عارفی، کارشناس مسایل سیاسی، به صدای امریکا گفت:«تعدادی زیادی از احزاب و گروه‌ها نسبت به اهداف و برنامه‌های این جرگه بدبین استند، از این جهت می‌توانیم بگوییم، هر تصمیمی که در این جرگه گرفته شود، این تصمیم نمی‌تواند برای مردم افغانستان یک اجماع نظر خلق کند، یا بتواند یک راهنمایی که قابل قبول باشد برای گروه‌ها، جریان‌ها و مردم افغانستان ایجاد کند.»

این در حالیست که انتخاب نمایندگان ولایات برای لویه جرگۀ مشورتی در شماری از ولایات از جمله هرات، تخار و غزنی با چالش مواجه شده است.

اما کمیسیون آمادگی‌ها برای لویه جرگه مشورتی گفته که شکایات در مورد انتخاب نمایندگان برای جرگه مشورتی را می‌شنود و به آن رسیدگی خواهد کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا