سیاستِتیتر یک

لغو پیمان امنیتی کابل-واشنگتن، تنها نکته جنجالی باقی مانده در دور نهم مذاکرات صلح می باشد

نهمین دور گفتگوهای نمایندگان امریکا و طالبان، شب گذشته پایان یافت. دو طرف پس از پایان این دور از دستیابی به توافقات نهایی سخن گفتند.

با آنکه نمایندگان امریکا و طالبان از احتمال امضای توافقنامه صلح سخن می‌گویند اما منابع آگاه تاکید دارند که دو طرف تاکنون به توافق نهایی دست نیافته اند.

وحید مژده، آگاه مسایل سیاسی به خبرگزاری جمهور گفت متن توافقنامه صلح میان امریکا و طالبان هنوز نهایی نشده و اختلاف نظر جدی بالای لغو پیمان امنیتی میان کابل- واشنگتن بین طرفین همچنان موجود است.

آقای مژده بیان داشت:« دور نهم مذاکرات صلح میان مقامات امریکایی و طالبان به دلیل اختلاف جدی بالای لغو پیمان امنیتی میان افغانستان وامریکا به دراز کشیده شد و هنوزهم این مساله حل نشده است.»

وی با بیان اینکه لغو پیمان امنیتی جز توافقنامه صلح است گفت، مقام‌هایی امریکایی در ابتدا لغو پیمان امنیتی میان کابل و واشنگتن را پذیرفته بودند اما حالا از این مساله عقب نیشینی کرده‌اند.

آقای مژده گفت:«طالبان به دلیل عقب نشینی امریکایی‌ها از عدم پذیرفتن لغو پیمان امنیتی میان افغانستان و امریکا، از دور نهم مذاکرات صلح راضی نیستند.»

این آگاه مسایل سیاسی گفت:« اگر امریکایی‌ها بالای عدم لغو پیمان امنیتی در توافقنامه صلح تاکید کنند احتمال بسیار قوی وجود دارد که تمام تلاش نه دور مذاکرات صلح تمامآ از سوی طالبان باطل اعلام شود.»

آقای مژده گفت:«طرفین گفتگو کننده صلح امروز نیز روی این مساله بحث می‌کنند.»

این گفته‌ها در حالی مطرح می شود که سهیل شاهین سخنگوی دفترسیاسی طالبان در قطر گفت دور نهم مذاکرات قطر ناوقت شب گذشته با موفقیت به پایان رسیده است.

او گفته، در آخرین نشست توافق شد که تیم‌های تخنیکی دو طرف تا ساعت 2 امروز با برگزاری نشستی برخی موارد تخنیکی را نیز تکمیل کنند.

شاهین گفت:«به مردم مجاهد و مسلمان خود اطمینان می‌دهم که برای ختم اشغال و حل مساله افغانستان از طریق مسالمت آمیز قرار داریم.»

در همین حال  زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه امریکا در امور صلح افغانستان، شب گذشته در یک تویت کوتاه از پایان مذاکرات دور نهم خبر داده و گفت برای مشورت رهسپار کابل می‌شود.

آقای خلیلزاد نوشت:«در آستانه توافقنامه‌ای قرار داریم که خشونت را کاهش داده و روزنه‌ای را به روی افغان‌ها بگشاید تا با هم نشسته در مورد صلح شرافتمندانه و پایدار و یک افغانستان متحد و مستقل که تهدیدی برای امریکا و متحدانش یا هر کشور دیگری نباشد، مذاکره کنند.»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا