فروپاشی اقتصاد، فروپاشی خانواده؛ پیرزنی نواسه 6 ساله اش را در غور به فروش گذاشت
«رخشانه» پیرزنی 56 ساله روز (شنبه 8 عقرب) به خبرنگار رها در غور گفت که ساکن ولسوالی «تولک» ولایت غور است و بخاطر فقر و مشکلات شدید مالی مجبور به مهاجرت به شهر فیروزکوه مرکز ولایت غور شده و هم اکنون نواسه اش را برای فروش گذاشته است.
خانم رخشانه دو فرزند دارد که از هر فرزندش دارای نواسه می باشد.
وی می گوید وضعیت زندگی در ولایت غور نسبت به سال های قبل برای او و خانواده اش بی نهایت سخت و دشوار شده که مجبور شده است به علت تامین مخارج زمستان پیش رو، یکی از نواسه های خود را به فروش برساند.
به گفته وی، هر یک از نواسه هایش را در بازار ولایت غور به مبلغ ۲۰۰ هزار افغانی الی ۱۰۰ هزار افغانی قیمت گذاری کرده اند که با این پول می تواند دست کم بخشی از مشکلات اقتصادی اش را تا اندازه ای رفع سازد.
او می گوید که دو هفته است که نواسه هایش را در بازار ولایت غور به فروش گذشته اما تاکنون موفق به فروش هیچ یک از این کودکان نشده است.
این پیرزن می گوید که هیچ یک از نهادهای امدادرسان داخلی و یا خارجی با او تماس و یا همکاری نکرده است و حتی اقارب و خویشاوندان نزدیک اش نیز با او همکاری نکرده اند که او مجبور به فروش نواسه هایش نگردد.
این خانم میانسال علاوه می کند اگر توجهی از سوی نهادهای کمک رسان و مقام های طالبان در ولایت غور در این مورد نشود احتمال زیادی وجود دارد که فاجعه انسانی دیگری برای خانواده اش رخ بدهد.
زینت ۶ ساله که یکی از نواسه های خانم رخشانه است می گوید بخاطر مشکلات شدید اقتصادی مادر بزرگش او را به فروش گذاشته، و از زمانی که خانواده اش تصمیم فروختنش را گرفته است او با ترس در میان خانواده اش زندگی می کند.»
این دختر خردسال غوری می گوید مجبور است تا بخاطر سپری شدن زندگی سایر خانواده اش به این خواست مادربزرگ و دیگر اعضای خانواده اش تن بدهد.
نعمت الله، برادر زینت نیز می گوید از فروش خواهرش بی نهایت دردمند است، اما راهی جز این کار برای ادامه زندگی خانواده اش نیست.
او افزود با توجه به شرایط سختی که مقابل خانواده اش قرار دارد از تمام نهادهای امدادرسان خواهان این است که به آنان کمک کنند تا از فروش خواهرش جلوگیری شود.
در همین حال، «مولوی عبدالحی مبشر»، رئیس مهاجرین و عودت کنندگان ولایت غور می گوید که از زمان روی کار آمدن امارت اسلامی طالبان تا کنون در این ولایت بیش از یک هزار خانواده در نتیجه خشکسالی و فقر بیجا شده اند و نیاز جدی به کمک های نهادهای داخلی و خارجی دارند.
این مقام طالبان در ولایت غور از نهاد های کمک کننده می خواهد تا کمک های شان را به زودترین وقت به این ولایت انتقال دهند در غیر آن صورت شاهد فاجعه انسانی خواهند بود.