اجتماعیسیاست

غنی: زندگی خویش را قربانی مبارزه با فساد می کنیم

این نشست امروز دوشنبه در ارگ برگزار شده بود و مقامات بلند پایۀ حکومت افغانستان، نمایندۀ خاص اتحادیۀ اروپا در افغانستان، نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل متحد در افغانستان، سفرا و نمایندگان کشورهای مختلف نیز حضور داشتند.

رئیس‌جمهور در این نشست افزود کشورهای که فساد را از بین برده‌اند، با اقدامات هماهنگ و استراتیژی‌های سازمان‌یافته تلاش ورزیده‌اند و این استراتیژی‌های منظم است که نتیجه بخش می‌باشد.

وی افزود که میلیون‌ها دالر تا اکنون به‌گونۀ غیر شفاف در افغانستان به مصرف رسیده‌است و تأثیری روی کاهش فساد نداشته‌است. رئیس‌جمهور، بیان‌داشت که اصلاحات باید از بنیاد صورت گیرد، عدالت ما هزاران سال تاریخ دارد، ما ملت قوی هستیم و با پُرکردن ضعف‌های دولت، ما در مبارزه با فساد، نایل خواهیم شد.

در همین حال، سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری از فساد گسترده اداری به شدت انتقاد کرد و گفت روند استخدام به شدت فاسد است. او خواستار توجه جدی به روند استخدام شد.

رئیس‌جمهوری نیز اظهار کرد که از سیستم منابع بشری ادارات، اکثر مردم شاکی‌اند و باید این بخش اصلاح گردد و نیز همۀ استخدام‌های دولتی از طریق کمیسیون مستقل اصلاحات اداری و خدمات ملکی انجام شود.

رئیس‌جمهورکشور خاطرنشان کرد: استخدام در ادارات دولتی آغاز گردیده که اخیراً در پروسۀ توزیع تذکره‌های الکترونیکی، ۲۵ هزار تن درخواست کار دادند و از طریق ادارۀ اصلاحات اداری و خدمات ملکی، تعدادی شان جذب خواهند شد.

رئیس‌جمهور تصریح کرد که باید فعالیت‌های بیشتری در راستای مبارزه با فساد و آوردن اصلاحات انجام پذیرد. وی افزود که روند آوردن اصلاحات در همه بخش‌ها به‌خصوص سکتور امنیتی و شاروالی‌ها آغاز یافته که دست‌آوردهای در این زمینه رقم خورده‌است.

رئیس‌جمهورمحمداشرف غنی افزود که مبارزه با فساد اداری باید به شکل نهادی صورت گیرد و روند اصلاحات همه‌جانبه در سکتور امنیتی به‌ویژه در وزارت امور داخله، انکشاف می‌یابد.

رئیس‌جمهوری همچنین از آوردن اصلاحات در نهادهای عدلی و قضایی یاد کرده گفت که در دونیم سال گذشته، کارهای زیاد و مسایل تقنینی زیادی انجام شده‌است. وی از جامعۀ مدنی، رسانه‌ها، سکتور خصوصی و نهادهای مستقل که نقش مهم را در عرضۀ خدمات، تغییر وضعیت، ارائۀ معلومات و آشکارنمودن فساد و روند حساب‌دهی، داشته‌اند، تشکری کرد.

رئیس‌جمهورغنی گفت که اشتراک نهادهای مدنی و رسانه‌یی در فعالیت دولت و تصمیم‌گیری‌ها می‌تواند شفافیت بیشتر کار را تأمین کند و نیز رسانه‌ها جهت پوشش حقایق می‌توانند سهم و رسالت خویش را ادا نمایند.

رئیس‌جمهورغنی گفت: ما در وضعیت دونیم سال گذشته قرار نداریم که میکانیزم درست برای اصلاحات وجود نداشت، با تغییرات در نهادهای حکومتی و روی کارآمدن نسل جدید کار، تلاش‌ها برای مبارزه با فساد با جدیت روان است.

وی اظهار داشت که تا حال در بخش تدارکات، ۹۰۰ قرارداد بررسی گردیده که پیش از این به‌هیچ اصول مطابقت نداشته‌است، هم‌چنان در گمرکات کشور، برای جلوگیری از ضایع‌شدن پول و مدیریت منابع، کارهای زیادی انجام شده‌است.

رئیس‌جمهورمحمداشرف غنی یادآور گردید که در بخش مدیریت اراضی و تغییر وضعیت بانک‌داری در افغانستان توجه جدی صورت گرفته‌است. وی گفت: مبارزه با فساد باعث گردید که عواید در سال ۲۰۱۶ تا ۳۵ فیصد افزایش یابد.

وی گفت: من و داکتر صاحب عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه، تعهد سیاسی قوی برای مبارزه با فساد و آوردن اصلاحات داریم، ما متعهد هستیم تا اصلاحات را به همه ادارات انکشاف دهیم؛ برگزاری ۹۹ جلسۀ تدارکات ملی، خود بیان‌گر تعهد سیاسی مبارزه علیه فساد است.

رئیس‌جمهور، بر شناسایی مشکلات و چالش‌ها فراراه مبارزه با فساد تأکید کرده گفت که باید راه‌های حل در این خصوص به‌گونۀ مشترک جستجو گردد و پالیسی‌های دقیق بر حسب قوانین ساخته‌شود.

رئیس‌جمهورغنی با تأکید گفت که تمرکز بیشتر برای مبارزه با فساد اداری نیاز است و به‌منظور نایل‌آمدن در این مورد، به حمایت  و کمک‌های همه‌جانبه شرکای بین‌المللی نیاز می‌باشد.

رئیس‌جمهور تصریح کرد که حکومت در بخش‌های مالیات، عواید در وزارت‌خانه‌ها، منابع بشری و میکانیزم‌های حساب‌دهی، تمرکز جدی دارد و عواید هر وزارت‌خانه‌ تحت نظارت قرار می‌گیرد. وی اضافه کرد که نباید حتا یک قرارداد به‌شکل غیر قانونی انجام شود، اگر متوجه شوم در کدام قرارداد موضوع رشوه مطرح است، آنرا لغو خواهم کرد.

رئیس‌جمهور از شرکای بین‌المللی افغانستان خواست که حکومت افغانستان را در راستای مبارزه با فساد اداری به‌گونۀ همه‌جانبه حمایت و پشتیبانی نمایند و در هماهنگی مشترک، عوامل و ریشه‌های فساد را بررسی و راه‌های حل بیشتر در این عرصه جستجو گردد.

رئیس‌جمهورکشور از همکاری‌های دوام‌دار جامعۀ جهانی با افغانستان در عرصه‌های گوناگون، تشکر و قدردانی کرد.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا