آقای غنی در دیداری که سال پیش با امام علی رحمان رئیس جمهوری تاجکستان داشت، گفت که ما از این پروژه پشتیبانی می کنیم و تمامی موانع و مشکلاتی که در برابر بروژه کاسا ۱۰۰۰ وجود داشت برداشته شده است.
پروژه کاسا 1000 در ماه ثور سال پیش در تاجکستان تهداب گذاری شد.
پروژه برق کاسا ۱۰۰۰ قرار است ۱۳۰۰ میگاوات برق اضافی را در ماه های تابستان (می تا سپتامبر) از قرغیرستان و تاجیکستان از مسیر افغانستان به پاکستان منتقل سازد.
قرارداد این پروژه در ماه نومبر ۲۰۰۷ بین هرچهار کشور امضا شد.
امتداد این پروژه از قرغیزستان تا تاجیکستان ۴۷۷ کیلومتر و از تاجیکستان تا پاکستان از مسیر افغانستان ۷۵۰ کیلومتر می باشد. (مجموعاً ۱۲۲۷ کیلومتر)
نخست برق با ولتاژ ۵۰۰ کیلوولت از شهر داتکا قرغیزستان به شهر خجند تاجیکستان منتقل می شود و سپس به شهرهای دوشنبه، ریگر، نوریک و سنگ توده منتقل می شود.
در منطقه سنگ توده تاجیکستان ولتاژ برق از ۵۰۰ کیلوولت به ۲۲۰ کیلوولت تبدیل شده و در ضمن مقیاس آن به ۱۳۰۰ میگاوات برق مبدل شده و وارد کندز افغانستان می شود و با گذر از ولایت های کندز، بغلان و پروان به کابل می رسد.
در کابل یک ذخیره گاه و در ضمن یک مبدل بزرگ برق با ظرفیت ۳۰۰ میگاوات برق ساخته می شود که در ضمن تبدیلی برق، ظرفیت وارد و صادر برق را هم دارا خواهد بود.
سپس برق از کابل، از مسیر لغمان و ننگرهار به پشاور پاکستان صادر می شود.
مجموع هزینه این پروژه حدود ۹۵۳ میلیون دالر می باشد که از سوی هر چهار کشور دخیل در این پروژه پرداخت می گردد.
از مجموع ۹۵۳ میلیون دالر، سهم افغانستان در این هزینه ۳۰۹ میلیون دالر، تاجیکستان ۲۵۱ میلیون دالر، پاکستان ۱۹۷ میلیون دالر و از جمهوری قرغیزستان ۱۹۶ میلیون دالر است که بیشترین هزینه این پروژه از سوی بانک جهانی (WB)، بانک انکشاف/توسعه آسیایی (ADB)، بانک انکشاف اسلامی (IDB)، اداره انکشاف بین المللی آیالات متحده USAID، اداره انکشاف بین المللی بریتانیا (DFID)، اداره انکشاف بین المللی استرالیا (AusAID) پرداخت می شود.
افغانستان از این پروژه میتواند ۳۰۰ میگاوات برق مستفید شود.