سیاستِتیتر یک

غنی دختران طناز را برای تضعیف قوای دفاعی وزیر و معین تعیین می کرد

محمد محقق رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان و مشاور امنیتی محمد اشرف غنی رئیس جمهور فراری افغانستان در پیامی ضمن تبریک آنچه او شکست آمریکا در افغانستان می خواند گفته است که آمریکا و اذناب آنان (اشاره به اشرف غنی) بجای استفاده از نظامیان با تجربه و کارکشته از دختران طناز و نازدانه و بی تجربه برای تضعیف قوای دفاعی و امنیتی کشور استفاده می کردند.

آقای محقق در صفحه رسمی فیس بوکش همچنین نوشته که آمریکا 21 سال پیش به بهانه مبارزه علیه تروریسم وارد افغانستان شد و پس از سقوط رژیم وقت طالبان، دولتی از پیش طراحی شده را بر مردم افغانستان تحمیل ساختند که در آن تمامی شاهرگ های قدرت در اختیار خودشان قرار داشت.

وی افزوده گرچه مبارزه آمریکا طی بیست سال گذشته همواره مستقیما به نام طالبان بوده است، اما در خفا مبارزه ای دیگر علیه تمامی سران جهادی افغانستان و با لقب دادن آنها تحت عناوینی چون جنگ سالار و یا ناقض حقوق بشر آنها را از صحنه سیاست افغانستان دور نگاه داشتند.  

آقای محقق علاوه کرده که در دولت های دست نشانده آمریکا و ناتو، فساد مالی و اخلاقی، تفرقه اندازی های قومی و مذهبی، ایجاد فاصله و دشمن سازی با همسایگان به اوج خود رسید و نوکران آنها تنها به فکر مال اندوزی و فساد خود بودند.

وی گفت “در چنين اوضاع و شرايطى در زير سايه تهاجم همه جانبه نظامى سياسى و فرهنگى امريكا و ناتو، مجاهدين به دو دسته تقسيم شدند. يك بخش كه طالبان و حلقات هوادار آنان را تشكيل ميداد كه عمدتاً باشندگان جنوب و شرق كشور بودند با داشتن عقبه استراتژيك چون مناطقى از همسايه جنوبى مان حالت نظامى خود را حفظ كردند و گسترش هم دادند تا حدى كه به قدرت معارض حكومت شان تبديل شد، و بخش ديگرى كه عمدتا مجاهدين شمال و مناطق مركزى بودند به دليل نداشتن چنين عقبه و امكانات، نتوانستند در مقابل تهاجم امريكا و متحدان غربى شان مستقيما بايستند، فلهذا مبارزه سياسى در برابر مطامع و طرح هاى آنان را انتخاب كردند.”

آقای محقق گفته اکنون که آمریکا پس از 20 سال با وجود هزینه های جانی و مالی فراوان با شکست از افغانستان بیرون شده، برای تمامی مردم افغانستان بخصوص تحریک طالبان واجب است که بجای یک حکومت دست نشانده، حکومتی متشکل از تمامی جناح ها و اقشار جامعه تشکیل دهند.

او تاکید کرد که تحریک طالبان همانطور که اعلام کرده اند باید حکومت آینده را حکومتی همه شمول تشکیل دهند و از انحصار قدرت خودداری کنند، زیرا که تاریخ سه دهه گذشته در افغانستان نشان داده انحصار قدرت و ظلم کار ساز نبوده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا