غنی: اگر جنگ ختم شود، سالانه 2 تا 5 میلیون گردشگر خواهیم داشت
آقای غنی امروز یکشنبه در سیمینار علمی- تحقیقی چالش های تروریزم در برابر توریزم گفت که باید از گردشگری به عنوان یک اهرم فشار علیه تروریزم استفاده شود.
او با اشاره به ادامه ناامنیها در کشورش گفت که برنامه ریزی برای جلب گردشگران خارجی در افغانستان پیش از وقت نیست زیرا صلح و ثبات به این کشور آمدنی است.
رئیس جمهوری میگوید که افغانستان با توجه به داشتن جذابیتهای تاریخی، فرهنگی و طبیعی، مکان مناسبی برای گردشگری خارجی است.
وی گفت در سفر اخیری که به بامیان داشت، همراهان خارجی او پیشنهاد کردند که پرواز مستقیمی از دوبی یا یکی از کشورهای آسیای مرکزی به بامیان آغاز شود.
به گفته وی، افغانستان با هیات باستان شناسی فرانسه به توافق رسیده تا نقشه سرتاسری از آثار باستانی افغانستان ترتیب شود.
او گردشگری را راه مهمی در زمینهسازی برای کار و بار و به دست آوردن درآمد خواند و تأکید کرد که بخش بزرگی از گردشگری آینده در افغانستان، بر میراث فرهنگی گذشته این کشور استوار است.
وی همچنین افزود که افغانستان امروز، همان گونه که بابر در کتاب مشهور خود در باره کابل نوشته است، همچنان قابلیت این را دارد که این نقش تاریخی را از نو به دوش بگیرد و مانند گذشته چهارراه ارتباط، تجارت و همکاری های چندجانبه با کشورهای همسایه و منطقه باشد.
آقای غنی افزود: “همان گونه که افغانستان در هزاران سال مرکز بزرگ اتصال و انتقال فکر، فرهنگ و تمدن بود، در آینده نیز این نقش را خواهد داشت.”
محمد رسول باوری سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز میگوید افغانستان اکنون نیز گردشگران خارجی دارد اما شمار آنها نسبت به شمار گردشگران داخلی بسیار کم است.
به گفته وی، امنیت شرط اصلی جذب گردشگران خارجی است.
آقای باوری میگوید اکنون در افغانستان هفتصد شرکت گردشگری خصوصی و ۱۲۰ مهمانخانه در پذیرایی از گردشگران موجود است و برای شصت هزار نفر در بخش گردشگری، زمینه کار فراهم شده است.
به گفته وی، دولت افغانستان تنها ۲۵ میلیون افغانی از خدمات در عرصه گردشگری در یک سال گذشته درآمد داشته است.
رئیس جمهوری افغانستان از اشتراک کنندگان سمینار علمی-تحقیقی، خواست که سرمایههای گردشگری افغانستان را فهرست کرده و طرحهایی را برای توسعه گردشگری در افغانستان ارائه کنند.