
محمداشرف غنی، رییس جمهور کشور در نشست مرکز بینالمللی نظامی گنجوی گفت افغانستان در «مرحله سقوط» قرار ندارد.
نشست مرکز بینالمللی نظامی گنجوی به ابتکار حکومت آذربایجان در شهر باکو پایتخت این کشور شام روز پنجشنبه، بیستوششم حمل برگزار شده بود.
محمداشرف غنی در این نشست از طریق ویدیوکنفرانس درباره روند صلح افغانستان، تصمیم خروج نیروهای امریکا و ناتو از افغانستان و نیز همگرایی و اتصال منطقهای، سخن گفت.
غنی با این بیان این که نیروهای امنیتی توانایی دفاع در برابر تهدیدها را دارند، افزود افغانستان در مرحله سقوط قرار ندارد.
او تصریح کرد: «نیروهای امنیتی و دفاعی ما توانایی دفاع مستقلانه از کشور را دارند و از چندین سال بدینسو ۹۴ در صد عملیات را به گونه مستقلانه انجام میدهند».
رییس جمهور غنی درباره تصمیم جو بایدن رییس جمهور امریکا برای خروج سربازان این کشور تا ماه سپتامبر گفت به این تصمیم احترام دارد و در این روند همکاری میکند.
به باور غنی، این تصمیم سبب شد نگرانیهای مردم به خاطر خروج و عدم خروج نیروهای امریکایی از افغانستان رفع شود.
به باور غنی، اکنون افغانستان از یک جانب با روایت جدید مثل روند صلح، اتصال و همکاریهای منطقهای روبهرو است و از جانب دیگر در برابر شبکههای فرامنطقهای تروریستی و شبکههای جرمی قرار دارد.
رییس جمهور غنی تأکید کرده است که برای مدیریت بحران ناشی از تروریسم و شبکههای جرمی باید همکاریها با افغانستان ادامه یابد.
به گفته او، طالبان یا صلح را بپذیرند و یا مبارزه در برابرشان ادامه مییابد. او تأکید کرده است: «مردم ما از ۴۲ سال بدینسو از حق مشروعشان برای دستیابی به صلح محروم ماندهاند».
غنی، افغانستان صلحآمیز، با ثبات و عاری از جنگ و خشونت را به نفع منطقه از جمله پاکستان خوانده است.
محمداشرف غنی همچنان درباره نقش زنان صحبت کرده و گفته است که مشارکت زنان افغان در تمام سطوح افزایش یافته است و اکنون آنان از خود نمایندهگی میکنند، صدای رسا دارند و در خصوص صلح نظریات و دیدگاههای شان را مطرح میکنند.
غنی از طرح خود برای صلح نیز یادآوری کرده است که به گفته او، این نقشه راه بر سه ستون استوار است. این سه ستون، آتشبس، تأمین صلح پایدار و عادلانه و نیز برگزاری انتخابات است. رییس جمهور غنی بار دیگر تعهد کرده است که برای رسیدن به صلح حاضر است، انتخابات زودهنگام را برگزار کند.
محمداشرف غنی همچنان تطبیق پروژههای بزرگ منطقهای مانند تاپی، کاسا یکهزار و شبکه فایبر آپتیک را برای بهبود شرایط زندهگی مردم افغانستان و کشورهای منطقه، مفید خوانده است.