اکلیل حکیمی، وزیر مالیه که امروز (دوشنبه) در جلسه استجوابیه مجلس حضور داشت گفت: “در ده ماه گذشته 94 میلیارد افغانی عواید جمع اوری شده است که تا ختم سال مالی پیش بینی شده است که 20 میلیارد دیگر جمع آوری شود.
آقای حکیمی اظهار کرد که در سال مالی 93 حدود 99 میلیارد افغانی عواید جمع اوری شده بود که در سال مالی کنونی با تجاربی که ما از سال های قبل داریم ممکن است 114 میلیارد افغانی جمع اوری شود.
وی در مورد مصرف بودجه نیز اشاره کرد، در مصرف بودجه عادی تاکنون –ده ماه گذشته- 60 درصد بودجه مصرف شده است و تا اخر سال همه بودجه مدنظر مصرف خواهد شد، از بودجه انکشافی اختیاری و غیر اختیاری نیز 35 درصد مصرف شده است که تا اخر سال تا 65 درصد خواهد رسید.
وزیر مالیه تاکید کرد که با جمع اوری مالیات می توانیم به خود کفایی برسیم و تا زمانی که این کار را نکنیم مشکلاتی که دامن گیر کشور است حل نخواهد شد.
اما این گفته ها به مزاج نمایندگان مجلس خوش نخورد و وزیر مالیه را زیر تیغ انتقاد خود قرار دادند.
نمایندگان از انتصاب کارمندان و مشاوران با معاش های زیاد و غیر قانونی تا فساد اداری، بی کفایتی و اختصاص بودجه به دفتر سیاسی حامد کرزی انتقاد کردند.
غلام فاروق مجروح عضو مجلس نمایندگان با انتقاد از جمع اوری مالیات گفت: “مالیات باید طوری جمع آوری شود که استخوان مردم را نشکند.”
آقای مجروح افزود، این گونه جمع اوری باعث می شود که به برخی از مردم فشار بیاید.
نقیب الله فایق، عضو دیگر مجلس نیز با انتقاد از وزیر مالیه گفت: معاش های گزاف و تخصیص 400 هزار دالری در ماه به دفتر حامد کرزی از عواید پرداخت می شود یا بودجه؟
آقای فایق علاوه کرد که مردم عواید نمی دهد که برای معاش های گزاف شما و خرج دفتران تان مصرف شود.
وزیر مالیه اما گفت با توجه به سوال های مطرح شده گفت که در وزارت مالیه هیچ گونه تقرری براساس خویشاوندی صورت نگرفته و اگر کسی می داند بگوید که منفک شود.
وی همچنین اظهار کرد که در تقرری کارمندان بلند پایه وزارت هیچ گروه یا فرد زورمند دخالت نداشته است.
گفتنی است که جلسه استجوابیه مجلس نمایندگان از وزیر مالیه به خاطر چگونگی مصرف بودجه انکشافی و جمع اوری عواید و کسر بودجه بود.
نمایندگان در این جلسه اظهار کردند که دولت با کسر بودجه مواجه است اما وزیر مالیه این ادعا ها را رد کرد.
حکیمی در قسمتی دیگر از جواب های خود افزود که برای مبارزه با فساد یک قوای خاص برای مبارزه با فساد در حال اجرا است.
وزیر مالیه قبل از پرسش های نمایندگان مجلس نیز گفت که در زمانی که به کرسی وزارت نشستم یک وزارت بدون بودجه و با فساد گسترده اداری و مالی روبرو بودم. اکنون این مشکل حل شده است.
آقای حکیمی اظهار کرد، با رایزنی های که با کشورهای کمک کننده انجام داده ایم متعهد شده اند که تا سه سال اینده 2.8 میلیارد دالر، بانک جهانی 630 میلیون دالر، بانک انکشاف اسیایی یک میلیارد دالر، امریکا 720 میلیون دالر و سایر کشور 740 میلیون دالر کمک کند.
همچنین جرمنی 470 میلیون دالر و در سفر رئیس جمهوری به ایالات متحده نیز این کشور متعهد به 800 میلیون دالر تا 4 سال اینده شده است.
جلسه استجوابیه در حالی برگزار شده بود که اخیرا برخی از رسانه گزارش های از تقررها، فساد اداری و معاش های گزاف در وزارت مالیه نشر کرده اند.
1 دیدگاه