عمران خان: رابطه پاکستان با امریکا برای ما فاجعه بار بوده است
نخست وزیر پاکستان سابقه روابط با ایالات متحده طی دو دهه اخیر را وحشتناک و فاجعه بار توصیف کرد و گفت: پاکستان به عنوان متحد آمریکا بارها هدف حملات پهپادی قرار گرفت و همزمان مشارکت در افغانستان نیز به ضرر ما تمام شد.
«عمرانخان» درخصوص رویکرد آمریکا در افغانستان و انتقاد شدید از نوع برخورد واشنگتن با اسلامآباد برای حصول منافع یکجانبه درحالی عنوان میشود که وزیرامور خارجه دولت بایدن در روزهای اخیر اعلام کرد که آمریکا روابط خود با پاکستان را ارزیابی خواهد کرد.
«آنتونی بلینکن» در حضور مجازی در جلسه کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا افزود که اسلامآباد منافع زیادی در افغانستان دارد که با منافع ایالات متحده در تضاد است، موضوعی که بار دیگر تشدید فضای بیاعتمادی میان دو متحد قدیمی را برجسته میکند.
نخست وزیر پاکستان روز چهارشنبه طی مصاحبه با ‘بکی اندرسون’ (Becky Anderson) خبرنگار سی ان ان در اسلامآباد در واکنش به اظهارات اخیر آنتونی بلینکن آن را بازتابی از جهل وی توصیف کرد و افزود که من هرگز چنین اظهاراتی ناشی از جهل و نادانی را نشنیدهام.
وی اتهام واشنگتن علیه اسلامآباد مبنی بر پناه دادن به تروریستها و ایجاد پایگاههای امن را رد کرد و افزود: پاکستان در امتداد مرز افغانستان تحت شدیدترین نظارت توسط پهپادهای ایالات متحده قرار داشته است، مطمئناً آنها میدانستند که آیا پناهگاههای امنی وجود دارد یا نه.
عمرانخان که همواره از مخالفان سرسخت پیوستن پاکستان به آمریکا در افغانستان و مشارکت در جنگ به اصطلاح علیه تروریسم است، رفتار آمریکاییها در قبال پاکستان که زمانی متحد غیر سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ناتو آن محسوب میشود، را به شدت مورد انتقاد قرار داد.
وی افزود: پاکستان همزمان که متحد آمریکا به شمار میرفت، ۴۸۰ بار مورد حمله پهپادهای آمریکا قرار گرفت. ۸۰ هزار نفر نظامی و غیرنظامی در پاکستان ناشی از پیامدهای حضور آمریکا و ناتو در افغانستان و گسترش دامنه تروریسم به پاکستان جان خود را از دست دادند.
عمرانخان تاکید کرد که تحمل روابط وحشتناک با آمریکا برای پاکستان فاجعه بار بوده است اما اسلامآباد با این حال داشتن یک رابطه عادی با واشنگتن را مطالبه میکند آنچنان که آمریکاییها با هند رابطه دارند.
نخست وزیر پاکستان در ادامه این مصاحبه با انتقاد از نحوه خروج آمریکا از افغانستان گفت: بارها به مقامات آمریکاییها هشدار داده شد که آنان نمیتوانند در افغانستان از طریق نظامی گری به اهداف خود برسند بلکه آنان در آنجا گرفتار شدند.
وی درباره اوضاع افغانستان و چگونگی تعامل با دولت موقت طالبان گفت که اوضاع افغانستان به شدت نگران کننده است و بیم آن میرود که تروریسم دوباره در این کشور رشد پیدا کند.
نخست وزیر پاکستان هشدار داد که هیچ دولت دست نشاندهی در افغانستان مورد حمایت مردم این کشور نیست بنابراین به جای اینکه بنشینیم و فکر کنیم که میتوانیم آنان (طالبان) را کنترل کنیم، باید آنها را تشویق کنیم.
وی اظهار داشت که جهان باید به طالبان برای عمل به وعدههای خود از جمله پاسداری حقوق بشر زمان بدهد اما اگر تعامل و کمکی به افغانستان صورت نگیرد هرج و مرج دوباره این کشور را تهدید میکند.