اجتماعی

عفو بین الملل: موج سوم کرونا در افغانستان از کنترل خارج می شود

این سازمان روز جمعه، بیست‌ویکم جوزا، با نشر اعلامیه‌ای گفت شمار موارد ابتلا به ویروس کرونا در افغانستان در حال افزایش است و این کشور به شدت از شیوع موج سوم آسیب دیده است.

عفو بین‌الملل گفته است: «روند تطبیق واکسین کرونا به دلیل کمبود این واکسین متوقف شده است. ما باید از وضعیت مشابه در نیپال و هند درس بگیریم و قبل از اینکه خیلی دیر شود، برای بدترین حالت آماده شویم.»

در همین حال، سازمان عفو بین‌الملل تاکید کرده است که دولت افغانستان باید کمبود آکسیجن را برطرف کند و واکسین کافی و دیگر تجهیزات ضروری صحی را با حمایت جامعه جهانی تهیه کند.

زمان سلطانی، محقق جنوب آسیا در این سازمان هشدار داده است که با گذشت بیش از یک سال از شیوع ویروس کرونا، آماده‌گی اضطراری دولت افغانستان ناکافی است.

سازمان عفو بین الملل به نقل از وزارت صحت عامه افغانستان نوشته است که در حال حاضر تنها حدود دو هزار دستگاه تولید آکسیجن، یک هزار و ۶۳ تخت و در مجموع یک‌ هزار و ۵۰۰ تخت مراقبت‌های ویژه برای بیماران کرونایی در اختیار دارد.

در اعلامیه سازمان عفو بین الملل آمده است که براساس آمارهای سازمان جهانی صحت، تنها ۲۲ ولایت از ۳۴ ولایت افغانستان دارای امکانات آزمایش ویروس کرونا است.

 با توجه به عدم آماده‌گی اضطراری و زیرساخت‌های صحی کشور، سازمان عفو بین‌الملل به این باور است که  افغانستان برای مقابله با موج سوم کرونا تجهیزات کافی ندارد.

 از این رو این سازمان خاطرنشان کرده است که افغانستان باید توانایی‌های تشخیص ویروس کرونا را افزایش دهد تا به طور موثر شیوع این بیماری را تشخیص و اقدامات پیش‌گیرانه اتخاذ شود.

طبق آمارهای این سازمان، در ولایت بلخ با جمعیت ۱ تا ۱.۶ میلیون نفر، تنها ۱۴۰ بستر برای بیماران کرونایی اختصاص داده شده است. همین طور در ولایت دایکندی تنها یک مرکز تداوی بیماران فعال است و امکانات تشخیص بیماران کرونایی در این ولایت وجود ندارد.

در همین حال، سازمان عفو بین‌الملل، می‌گوید که چهار میلیون آواره‌ داخلی در خطر بیش‌تر ابتلا به موج سوم کرونا قرار دارند.

به گفته این سازمان، آواره‌گان داخلی در شرایط بیش از حد جمعیت، دسترسی ناکافی به آب و امکانات صحی زنده‌گی می‌کنند و وزارت صحت افغانستان باید واکسیناسیون آنان را در اولویت قرار دهد.

قرار است به نیمی از جمعیت افغانستان با کمک بودجه‌های بانک جهانی، صندوق اعتماد بازسازی افغانستان و با کمک ۵۰ میلیون دالری بانک توسعه آسیا واکسین و تجهیزات صحی دیگر تهیه شود.

در حال حاضر۱.۲۴ درصد جمعیت افغانستان واکسن تهیه شده توسط COVAX و هند را دریافت کرده‌اند.

سازمان عفو بین الملل خاطرنشان کرد که افغانستان باید با حمایت جامعه جهانی و برنامه COVAX  یا از طریق بودجه دولت برای تهیه واکسین کرونا تلاش کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا