برگزیده هاسیاست

عبدالله عبدالله: حاضرم با طالبان در یک دولت کار کنم

عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی گفت صدها زندانی طالبان که مدت محکومیت‌شان تمام شده یا بیمارند با این تضمین که باز به جنگ بر نمی‌گردند می توانند آزاد شوند.

آقای عبدالله همچنین گفت سرنوشت یک هزار زندانی دولت که در اختیار طالبان است هم مهم است.

او که شام امروز در مصاحبه مفصلی در تلویزیون خصوصی طلوع در کابل صحبت می‌کرد، گفت رقم زندانیان طالبان در زندان‌های افغانستان حدود ۱۳ هزار نفر است و به گفته او “صلح تحقق پیدا نمی‌کند اگر هزارها زندانی این طرف و آن طرف در زندان‌ها باشند.”

در توافقنامه آمریکا و طالبان آمده که پیش از آغاز مذاکرات بین‌الافغانی پنج هزار زندانی طالبان و یک هزار زندانی دولت آزاد شوند اما اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان مخالف آن است.

عبدالله عبدالله گفت که حاضر است با طالبان در آینده در یک دولت کار کند و با هر کسی که در رهبری طالبان باشد.

رئیس اجرایی افغانستان تاکید کرد که توافقنامه آمریکا و طالبان مشروط به اجرای تعهدات دو جانبه است و در مدت ۱۳۵روز که در موافقتنامه آمده، بخشی از نیروهای آمریکا “حتما” از افغانستان خارج می‌شوند.

آقای عبدالله گفت که اطمینان دارد که در نهایت آمریکا افغانستان را به طالبان نمی‌سپارد و اگر طالبان فکر می‌کند که با زور بر افغانستان حاکم می‌شوند، اشتباه بزرگی می‌کنند.

آقای عبدالله در باره ضمائم محرم موافقتنامه آمریکا و طالبان نیز گفت که شامل مواردی محرم است و جزئیات خروج نیروهای آمریکایی در آن گنجانده شده است که البته ترتیبات در ولایات و پایگاه‌های آمریکایی با مسئولان امنیتی افغان در هماهنگی پیش می‌رود.

مراسم تحلیف موازی برگزار می‌کند

آقای عبدالله که خود را پیروز انتخابات ریاست جمهوری نیز می‌داند، گفت در صورتی که پادرمیانی دوستان بین‌المللی یا شخصیت‌های کشور به نتیجه نرسد، او نیز مراسم تحلیف دیگری همزمان با اشرف غنی برگزار خواهد کرد.

این در حالیست که میان‌جی‌گری زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه آمریکا برای دست یافتن به یک راه حل میان دو دسته انتخاباتی جریان دارد و امروز عنایت‌الله بابر فرهمند، معاون اول دسته انتخاباتی عبدالله در صفحه توییترش از آغاز مذاکرات دو طرف خبر داد.

او نوشته: “روی طرح‌های هر دو طرف به عنوان راه حل بحران انتخاباتی بحث صورت گرفت. نشست بدون نتیجه مشخص پایان یافت. پادرمیانی بزرگان هفته قبل آغاز گردیده بود.”

آقای عبدالله خواستار یک ابتکار و راه‌حل مشترک شد که به به گفته او “با تدبیر، حکمت، آینده‌نگری و خودگذری” از هر دو تیم مشکل حل شدنی است.

او گفت که شروع مذاکرات با گروه طالبان باید بدون قید و شرط باشد تا فرصت صلح ضایع نشود. در مورد ترکیب هیات مذاکره‌کننده، آقای عبدالله گفت حالت مطلوب آن است که یک هیات از جانب افغانستان به مذاکره طالبان برود، در غیر آن چند هیات ممکن است وارد مذاکره با طالبان شود و این چیزی نیست که به نفع افغانستان باشد.

او بار دیگر از اشرف غنی انتقاد کرد و گفت که او می‌خواهد خود را تنها نماینده “جمهوریت” قلمداد کند، در حالی‌که مهمترین رهبران سیاسی افغانستان با او نیستند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا