سیاستِتیتر یک

عبدالله: سقوط ولسوالی ها تاسیسات عامه را نابود می کند

آقای عبدالله این اظهارات را امروز (چهارشنبه، ۲۶ جوزا) در نشستی تحت عنوان «تأمین آتش‌بس و دست‌یافتن به صلح» در کابل مطرح کرده است. این نشست از سوی کمیسیون حقوق بشر و نهاد زنان سازمان ملل برگزار شده است.

عبدالله روز گذشته نیز در مورد سقوط پی‌هم ولسوالی‌ها به‌دست گروه طالبان اظهار نظر کرده بود. او گفته بود که ولسوالی‌ها به‌صورت برنامه‌ریزی‌شده به طالبان واگذار نمی‌شود.

طبق اعلام سپیدار، عبدالله در این نشست همچنین گفته است که نباید به نیروهای امنیتی و دفاعی کشور تشویش اضافی ایجاد شود.

او تأکید کرده است: «باید از هر طریق نیروهای امنیتی و دفاعی کشور را حمایت کنیم و این مسئولیت هر شهروند است. آن‌ها جانانه از افغانستان دفاع می‌کنند.»

رییس شورای عالی مصالحه‌ی ملی افزوده است که برای بیرون‌رفت از وضعیت کنونی، باید فضای موجود تغییر کند و لازمه‌ی آن ارائه‌ی دیدگاه واضح به مردم افغانستان، استقامت و وحدت ملی است.

آقای عبدالله به خروج نیروهای خارجی از افغانستان نیز اشاره کرده و گفته است که در قسمت آمادگی‌ها برای خروج این نیروها، کوتاهی صورت گرفته است. به‌گفته‌ی او، مردم افغانستان باید به لحاظ ذهنی آماده‌ی خروج نیروهای خارجی می‌شدند.

عبدالله در عین حال علاوه کرده است که با اعلام خروج نیروهای خارجی از افغانستان، وضعیت استثنایی پیش آمد و طالبان با استفاده از آن، جنگ را شدت بخشیدند. به باور عبدالله، «زنان قربانی اصلی خشونت‌ها هستند».

او گفته است: «جنگ به شدت جریان دارد؛ ولی طالبان از طریق نظامی پیروز شده نمی‌توانند و نباید فرصت صلح از دست برود. خواست جامعه بین‌المللی و مردم افغانستان تأمین آتش‌بس فوری‌اند.»

در همین حال، الیتا میلر، نماینده‌ی سازمان ملل متحد در امور زنان در افغانستان در این نشست گفته است که زنان برای این که خاموش شوند، هدف قرار می‌گیرند. او گفته است: «ما برای تأمین آتش‌بس صدا بلند کردیم. باید آتش‌بس مبتنی بر جندر صورت بگیرد.»

شهرزاد اکبر، رییس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان نیز مشارکت معنادار زنان در آتش‌بس و روند صلح را بسیار بااهمیت خوانده و گفته است که زنان باید در تمامی روند صلح سهم فعال داشته باشند و از تجربه و تخصص آن‌ها کار گرفته شود.

مته نودسن، معاون سیاسی نماینده‌ی ویژه‌ی دبیرکل سازمان ملل متحد برای افغانستان نیز بر اهمیت نقش زنان در تأمین صلح پایدار و تقویت روند صلح تأکید کرده است.

با این حال، عبدالله عبدالله گفته است که موضوع جندر در آتش‌بس سکی از بحث‌های جدی است و در زمان مذاکره روی آن، نماینده زنان حضور خواهد داشت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا