اجتماعی

طی یک ماه اخیر نزدیک به ۸۰۰ مورد ابتلا به سرخکان در هرات به ثبت رسیده است

مسئولان در دفتر یونیسف ولایت هرات می گویند که طی یک ماه اخیر نزدیک به ۸۰۰ مورد ابتلا به بیماری سرخکان در این ولایت به ثبت رسیده که بیش از ۴۵۰ تن از آنان در شفاخانه حوزوی این ولایت بستری شده اند.

احمد سلیم، مسئول ارتباطات دفتر یونیسف در ولایت هرات به خبرنگار رها گفت که قرار است یک بخش دیگر تحت نام «ایزولیشن» در شفاخانه حوزوی ولایت هرات به منظور افزایش تعداد بستر برای رسیدگی به بیماران سرخکان ایجاد گردد تا نگرانی های موجود در این زمینه کاهش یابد.

او می گوید آمار بیماران مبتلا به سرخکان مانند ولایت های جنوبی کشور در ولایت هرات هم افزایش پیدا کرده است.

آقای سلیم افزود که طبق بررسی های تیم داکتران بدون سرحد در شفاخانه حوزوی هرات، روزانه بیش از ۴۰ مورد جدید از ابتلا به بیماری سرخکان در این ولایت به ثبت می رسد‌.

در همین حال داکتر عزیزالله وزین، داکتر بخش اطفال شفاخانه حوزوی ولایت هرات نیز می گوید که روزانه  تعدادی زیادی از کودکان مبتلا به بیماری سرخکان به این مرکز درمانی مراجعه می‌کنند.

آقای وزین علاوه می کند دلیل افزایش این بیماری در بین خانواده ها عدم تزریق واکسین سرخکان می باشد.

وی اما گفته است که نسبت به سال گذشته میزان مرگ و میر کودکان مبتلا به بیماری سرخکان در ولایت هرات کاهش یافته و نیمی دیگر از مراجعه کنندگان هم نیز به بستری شدن پیدا نمی کنند.

بعد از ولایت غور، هرات دومین ولایت در غرب کشور است که آمار افراد مبتلا به بیماری سرخکان در آن گزارش شده است.

خبرنگار رها در غرب کشور می گوید طبق صحبت هایی که با مسئولان شفاخانه ولایتی غور داشته است، نشان می دهد که بیش از ۲۰ کودک بر اثر ابتلا به بیماری سرخکان اخیرا در آن ولایت جان خود را از دست داده اند.

محمد آصف، یک تن از ساکنان ولایت غور به خبرگزاری رها می گوید که دخترش مبتلا به بیماری سرخکان شده و بیش از ۱۰ شبانه روز می شود که در شفاخانه ولایتی غور بستری است.

گفتنی است که ویروس سرخکان به شدت واگیردار است و حتی از طریق تنفس و صحبت در فضایی که بیمار مبتلا به سرخکان در آنجا حضور دارد به دیگران سرایت پیدا کند. علائم سرخکان شامل تب، راش های پوستی در تمام بدن، آبریزش بینی، آبریزش و سرخی چشم، سرفه خشک، اسهال و درد گوش می باشد.

به شکل میانگین، ویروس سرخکان ده تا دوازده روز بعد از ورود به بدن علائم خودش را نشان می‏دهد اما طیف استاندرد بروز علائم ممکن است هفت تا بیست و یک روز طول بکشد.

دوره حضور سرخکان در بدن بدون علامت را «دوره نهفته» می‌گویند.

چند روز بعد از بروز اولین علامت‌ها و پایان دوره نهفته، روی پوست آرام آرام از لکه‌های سرخ پر می‌شود. این لکه‎ها صورت، بدن، دست و پاها و روی گردن و گلو را کاملا پر می کنند.  

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا