طرح صلح غنی و افزایش حملات نظامی علیه طالبان
بر اساس تازه ترین گزارش وزارت دفاع امریکا، نیروهای اینکشور تنها در ماه سپتمبر سال جاری، به طور میانگین هر روز 40 حمله هوایی را بر علیه طالبان، داعش و القاعده انجام دادهاند.
در این گزارش آمده، مجموع حملات هوایی نیروهای امریکایی در افغانستان در ماه سپتمبر به 1113 مورد رسیده است.
از سوی دیگر، نیروهای هوایی و قطعات خاص افغانستان نیز مصروف سرکوب طالبان هستند و وزارت دفاع ملی همه روزه از ورود تلفات سنگین بر طالبان در نقاط مختلف کشور خبر میدهد.
حملات نظامی به ویژه نیروهای امریکایی در افغانستان پس از توقف مذاکرات امریکا و طالبان افزایش یافته است.
ابرار الله مراد یک عضو مجلس نمایندگان در این خصوص گفت یگانه هدف افزایش حملات هوایی بر طالبان زیر فشار قراردادن این گروه است تا به برقراری آتشبس و گفتگوهای بین الافغانی حاضر شوند.
آقای مراد تصریح کرد، طالبان هم میدانند که اخیراً با افزایش حملات نظامی، تلفات سنگینی را متقبل شدهاند؛ اما با آنهم چون صلاحیت تصمیم گیری ندارند، نمیتوانند برای آتش بس و آغاز گفتگوهای بین الافغانی آمادگی نشان دهند.
فشارهای نظامی بر طالبان زمانی افزایش یافته که دو روز پیش رییس جمهور غنی طرح جدیدش را برای صلح با طالبان اعلام کرد.
مذاکره با ایالات متحده و ناتو، مذاکره با طالبان، مذاکره با پاکستان، گفتگو با کشورهای همسایه، منطقه و کشور های اسلامی، بحث با کشورهای غربی و سازمانهای بین المللی، نیرومند سازی نهادهای ملی و رسیدگی به شکایات در سطح محلی، هفت مادۀ این طرح عنوان شده است.
صدیق صدیقی، سخنگوی ریاست جمهوری گفته که مذاکرات مستقیم با طالبان و آتشبس در این طرح شامل است.
اما؛ برخی نمایندگان مجلس نیز ضمن آنکه طرح صلح رییس جمهور غنی را بهترین راهکار برای پایان جنگ افغانستان میدانند؛ از طالبان میخواهند که دست از ادامه خشونت بردارند.
یارباز حمیدی یک عضو مجلس در این خصوص گفت که برای آغاز مذاکرات بین الافغانی نیاز به تامین آتشبس است و اگر طالبان به این خواسته مردم افغانستان عمل تمکین کند، یقیناً مردم افغانستان به صلح خواهند رسید.
عبدالرحمان وردک دیگر عضو مجلس نمایندگان نیز گفت که طالبان به منظور پایان جنگ در کشور استقلالیت عمل ندارند و به همین خاطر هیچ طرح صلحی را نمیپذیرند.
آقای وردک با اشاره به طرح صلح حکومت گفت: “خواست ما و مردم افغانستان از طالبان این است که به طرح صلح حکومت لبیک گفته و با برقراری آتشبس گفتگوهای بین الافغانی را آغاز کنند.”
این در حالی است که دو روز پیش حمدالله محب مشاور امنیت ملی افغانستان نیز گفت که طالبان صلاحیت برقراری آتشبس و آغاز مذاکرات بینالافغانی را ندارند و به همین خاطر دولت افغانستان میخواهد با پاکستان مذاکره کند تا این کشور روند صلح افغانستان را ضمانت کند.