سیاست

طرح تعدیل بودجه‌ی سال مالی 1399 از سوی مجلس رد شد

نمایندگان مجلس طرح پیشنهادی حکومت برای تعدیل بودجه‌ی سال مالی 1399 به‌خاطر مبارزه با ویروس کرونا را در نشست عمومی امروز (چهارشنبه، 28 جوزا) این مجلس رد کردند.

سیدعظیم کبرزانی، منشی کمیسیون مالی و بودجه‌ی مجلس نمایندگان گفت این طرح پیشنهادی به‌دلایل پاسخ‌گونبودن حکومت در مصرف بودجه‌ی شماری از ادارات، نحوه‌ی تعدیل آن و کسری بودجه رد شده است.

به گفته‌ی آقای کبرزانی، تاکنون حکومت در مورد مصرف بودجه‌ی اختصاصی برای مبارزه با ویروس کرونا به این مجلس گزارش و توضیحاتی ارایه نکرده است. همین طور، او از واحد عملیاتی و حمایتی ریاست‌جمهوری نام برد و گفت که تاکنون این اداره «گزارش همه‌جانبه و مشخصی به مجلس نمایندگان» ارایه نکرده است.

در همین حال غلام‌حسین ناصری، دیگر عضو این مجلس نیز گفت حکومت تاکنون در مورد کمک‌های بین‌المللی درباره‌ی مبارزه با ویروس کرونا به این مجلس گزارشی نداده است.

او گفت: «کمک‌های هنگفتی به اعتبار مبارزه با ویروس کرونا به افغانستان صورت می‌گیرد، اما در روند مصرف آن به باور مجلس، شفافیت وجود ندارد.»

آقای ناصری همچنان در مورد چگونگی طرح پیشنهادی برای تعدیل بودجه‌ی سال مالی گفت که در این طرح، تمامی پروژه‌های انکشافی به «بهانه‌ی مبارزه با ویروس کرونا به نحوی تعطیل» شده است. او گفت که حکومت بودجه‌ی انکشافی شماری از ادارات را به‌گونه‌ای کم کرده است که تأثیر منفی بر زیربناها وارد می‌کند.

سیدعظیم کبرزانی در مورد کسری بودجه گفت افغانستان هم‌اکنون در حدود 48 میلیارد افغانی با کسری بودجه روبه‌رو است. به گفته‌ی او، در طرح پیشنهادی حکومت برای تعدیل بودجه‌ی مالی، به این موضوع پاسخی لازم ارایه نشده است.

آقای کبرزانی افزود براساس این طرح حکومت منابع عایداتی تنها پنج میلیارد افغانی از بانک مرکزی افغانستان (د افغانستان بانک)، دو میلیارد افغانی دیگر از راجستریشن موترهای یک کلیدی و هفت میلیارد افغانی هم از فروش فرکانسی «4 جی» برای شرکت‌های مخابراتی پیش‌بینی شده است.

حکومت طرح تعدیل بودجه‌ی مالی سال 1399 را در ماه ثور به مجلس نمایندگان فرستاد.

براساس این طرح، یک بسته‌ی ۸۹ میلیارد افغانی به‌خاطر مبارزه‌ی موثر و همه‌جانبه با ویروس کرونا، حمایت از مردم و رفاه عامه تهیه شده است. در این بسته ۲۹.۷ میلیارد افغانی از تعدیلات داخل بودجه مالی ۱۳۹۹ خورشیدی و باقی از کمک‌های کشورها و نهادهای بین‌المللی است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا