این جنرال پاکستانی در مصاحبه ی تازه ی خود با وب سایت خبری “”The Nation تأکید کرد طالبان خروج تدریجی نیروهای امریکایی از افغانستان را پذیرفته اند.
جنرال آصف ملک گفت:”اگرچه هنوز در فرمول تقسیم قدرت بین سهامداران جنگ افغانستان بن بست هایی وجود دارد اما درک من این است که پروسه صلح افغانستان سرانجام تا آخر سال جاری میلادی یا اوایل سال 2020 نهایی خواهد شد.”
این جنرال بازنشسته پاکستانی افزود توافق نامه صلح بین امریکا و طالبان به احتمال زیاد در ماه جنوری یا فبریوری سال آینده میلادی امضا خواهد شد که این خود می تواند برای ترامپ که قرار است کمپاین انتخاباتی خود را در اواخر سال 2020 میلادی شروع کند یک دستاورد عمده به حساب می آید.
باید گفت از اکتبر سال 2018 تاکنون هفت دور از مذاکرات مستقیم امریکا و طالبان با موضوع صلح افغانستان برگزار شده است؛ در تمامی این هفت دور زلمی خلیل زاد، نماینده ویژه امریکا در امور صلح افغانستان، با تیم مذاکره کننده طالبان روی پایان جنگ در افغانستان چانه زنی کرده است.
براساس اعلام مقامات دو طرف، امریکا و طالبان در این مدت به پیشرفت های خوبی دست یافته اند. در نه جولای، تیم مذاکره کننده طالبان، نشست کوتاهی با تیم مذاکره کننده امریکایی برگزار کرد؛ دو طرف پس از این دیدار کوتاه که به نوعی آغاز دور هفتم گفت و گوهای صلح بین امریکا و طالبان بود یک وقفه اعلام کردند تا دو طرف فرصت کافی برای ارائه گزارش نشست به رهبران خود و بحث روی موارد توافق شده را داشته باشند.
زلمی خلیل زاد پس از پایان دور هفتم مذاکرات صلح امریکا با طالبان بلافاصله عازم چین شد تا در نشست چهار جانبه روسیه، چین، امریکا و پاکستان در مورد صلح افغانستان شرکت کند، این نشست برای پاکستان یک دستاورد بزرگ به حساب می آید چون به طور مستقیم با قدرت هایی چون روسیه، امریکا و چین در مورد صلح افغانستان شریک شده است. این امر به ویژه اینکه هند از پروسه صلح افغانستان کنار گذاشته شده برای پاکستان یک دستاور بزرگ محسوب می شود.