برگزیده هاسیاست

طالبان را به عنوان یک دولت نپذیرید

 دفتر ریاست‌جمهوری افغانستان می‌گوید در این دیدار که شام روز گذشته در ارگ انجام شد، اشرف‌غنی گفت افغانستان با چین همکاری تنگاتنگ امنیتی داشته و با گروه تروریستی جنبش ترکستان شرقی(ETIM) چین که تهدید برای این کشور است، مبارزه می‌کند.

او افزود: طالبان هنوز هم به حیث یک گروه تروریستی، روابط نزدیک با شمار زیادی از شبکه‌های تروریستی در افغانستان به شمول جنبش ترکستان شرقی(ETIM) دارند.

آقای اشرف غنی گفت ما باید با طالبان منحیث یک گروه برخورد نمائیم و نباید این گروه را به همان دیدی ببینیم که به یک دولت مشروع نگریسته می‌شود، زیرا این خلاف اصول و موازین بین المللی و کشور چین می‌باشد.

او خاطرنشان کرد طالبان بالای هیچ یکی از ولایات و نفوس افغانستان کنترول ندارند و ادعاهای شان مبنی بر اینکه چند فیصد خاک افغانستان در زیر سلطۀ آنان قرار دارد، دور از حقیقت است.

وی تصریح کرد تفاهم نامه ابتدایی امریکا و طالبان، زمینه را برای مذاکرات مستقیم حکومت افغانستان با طالبان فراهم خواهد کرد.

اشرف غنی تاکید نمود نظام جمهوری ما هیچگاه زیر بحث با یک گروه قرار نخواهد گرفت و طالبان مجبور هستند که یک راه حل سیاسی را انتخاب کنند و این گروه هرگز نمی‌تواند که یک نظام بزرگ را سقوط دهد.

غنی گفت: با تاسف طالبان هنوز هم به کشتار افراد ملکی ادامه میدهند و تداوم حملات تروریستی آنان بزرگترین مانع پروسه صلح تلقی می‌گردد و خواست مردم را برای پیشبرد مذاکرات با طالبان تضعیف نموده و برعکس ارادۀ ما را برای سرکوب آنان، قوی‌تر می‌سازد.

اشرف غنی اضافه کرد تا هنوز ما شاهد کدام اقدام جدی پاکستان برای کاهش خشونت و همکاری در پروسۀ صلح نبوده ایم. حمایت پاکستان هنوز هم از طالبان ادامه دارد و این گروه بدون پناهگاه و حمایت پاکستان، دوام نمی‌آورد.

وی خاطرنشان نمود ما با رهبری پاکستان مذاکرات خویش را آغاز کرده‌ایم و به این باور هستیم که پاکستان و هیچ کشور دیگری، افغانستان طالبانی نمی‌خواهند و طالبان آئینه عقب‌گرایی و بدبختی اند.

آقای غنی گفت ما برای صلح آماده هستیم و صلح بر اساس خواست مردم افغانستان صورت خواهد گرفت. ما با پاکستان خواهان عادی‌سازی روابط می‌باشیم و امیدواریم پاکستان موضوع کشمیر را با پروسۀ صلح ما ربط ندهد.

رئیس جمهور غنی تصریح کرد اگر طالبان به حملات تروریستی شان ادامه بدهند، راه را برای صلح تنگتر خواهند ساخت و مردم از ما خواهند خواست که در این خصوص تصمیم شدیدتر بگیریم.

آقای شیجون گفت چین و افغانستان روابط نزدیک و حسنه دارند و در ۱۸ سال گذشته ما از جمهوری اسلامی افغانستان حمایت کرده ایم.

وی افزود: چین امیدوار است که طالبان خواست مردم افغانستان را قبول کنند و با طرف اصلی که حکومت افغانستان است، وارد مذاکرات شده، آتش بس نمایند و وارد زندگی سیاسی شوند.

دینگ شیجون گفت: چین آرزو دارد به حیث همسایه نیک افغانستان در تحقق پروسه صلح نقش فعال خود را ایفا کند و خواهان تامین روابط نزدیک افغانستان و پاکستان بوده و حاضر است در بهبود روابط این دو کشور کمک نماید.

این اظهارات درحالی صورت می‌گیرد که دو ماه پیش چین میزبان ملا برادر رییس دفتر سیاسی طالبان در قطر و معاون این گروه و هیأت همراهش در بیجینگ بود.

ملا برادر به دعوت رسمی دولت چین از آن کشور دیدن کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا