اجتماعی

طالبان تنها مشکل مردم افغانستان نیست/افغانستان به پایگاه دهشت افکنی اسلام افراطی تبدیل می شود

احمد مسعود، فرزند احمدشاه مسعود، یکی از رهبران پیشین مقاومت مردمی مقابل گروه طالبان، از آغاز «مقاومت» علیه گروه طالبان خبر داد و گفت طی روزهای گذشته سربازان اردوی ملی و اعضای پیشین نیروهای ویژه افغانستان که از تسلیم شدن فرماندهان خود خشمگین هستند به جبهه مقاومت پیوسته‌اند.

او در مقاله‌ای که در «واشینگتن‌پست»، به نشر رسیده با بیان این که طالبان تنها مشکل مردم افغانستان نیست، افزوده است تسلط گروه طالبان در افغانستان سبب خواهد شد که این کشور به «پایگاه اصلی دهشت افگنی اسلام افراطی» مبدل شده و حمله به دموکراسی‌های جهان از افغانستان برنامه‌ریزی شود.

احمد مسعود با اشاره به دسترسی دختران به تعلیم و تحصیل، آزادی بیان و نهادینه شدن نظام دموکراسی در این کشور علاوه کرده است که شهروندان افغانستان برای رسیدن به یک «جامعه‌ باز»، مبارزه‌ای طولانی داشته‌اند که در آن رسانه‌ها به‌گونه‌ای آزاد فعالیت داشتند و جوانان می‌توانستند به موسیقی گوش دهند و پایکوبی کنند.

به گفته‌ او برای مبارزه مقابل طالبان، سلاح و تجهیزات در ولایت «پنج‌شیر» وجود دارد که از دوران پدرش در این ولایت ذخیره شده است. چرا که وی انتظار فرا رسیدن چنین روزی را داشته است و پنج‌شیر آخرین پایگاه مبارزه مقابل طالبان خواهد بود که او و همراهانش از آن دفاع خواهند کرد.

احمد شاه مسعود، پدر وی در سال‌های 1996 تا 2001 میلادی در برابر گروه طالبان جنگیده است. با این همه، احمد مسعود خواستار حمایت کشورهای غربی از آنچه که مقاومت علیه طالبان خوانده، شده است.

اکنون از 34 ولایت افغانستان، 33 ولایت آن در دست گروه طالبان است و تنها ولایت پنج‌شیر که او و همراهانش در آنجا به‌سر می‌برند هنوز به تصرف طالبان در نیامده است. گفته‌هایی وجود دارد که امرلله صالح، معاون اول ریاست جمهوری اشرف غنی نیز در این ولایت به‌سر می‌برد.

احمد مسعود در حالی از آغاز مقاومت در برابر طالبان سخن می‌گوید که به نظر می‌رسد تلاش‌ها در کابل و اسلام آباد برای شکل گیری حکومت جدید به رهبری طالبان در افغانستان جریان دارد. برخی از مقامات بلند پایه طالبان طی روزهای گذشته وارد کشور شده‌اند.

در همین حال عبدالله عبدالله، رئیس شورای مصالحه ملی افغانستان، امروز پنج‌شنبه 18 اوت، (27 اسد)، در فیس‌بوک نوشته است که با منصور احمدخان، سفیر پاکستان در کابل دیدار کرده است.

در این دیدار حامد کرزی، رئیس‌جمهوری سابق افغانستان نیز حضور داشته است. عبدالله نوشته است: «در این دیدار اوضاع جاری کشور و روند کلی سیاسی به منظور مشروعیت ملی و بین‌المللی بحث و تبادل نظر صورت گرفت.»

عبدالله عبدالله و حامد کرزی، که این روزها در کابل به‌‌سر می‌برند شب گذشته نیز با خلیل رحمان حقانی، یکی از اعضای کلیدی شبکه «حقانی» و هئیت همراه وی در کابل دیدار کرده‌اند. در این دیدار فضل هادی مسلیمار، رئیس مجلس سنا نیز حضور داشته، دو طرف بر تامین امنیت، حفظ جان، مال، آبرو و عزت شهروندان افغانستانی بحث و تبادل نظر کرده و تاکید شده است که این موضوع باید در اولویت قرار داده شود.

از سوی دیگر محمد محقق، یکی از رهبران سیاسی در افغانستان و مشاور اشرف غنی، شب گذشته در فیس‌بوک خود نوشته است: «مذاکرات هیئت افغانی که به مقصد رای‌زنی برای یافتن یک راه حل مسالمت و همه شمول در اسلام آباد دوام داشت به پایان رسید و تهداب یک دیالوگ (‌گفت‌وگو) گسترده در سطح ملی و منطقه برای تشکیل یک ساختار دولتی متعادل و همه شمول گذاشته شد.»

همزمان با سقوط کابل به‌دست طالبان، یک هئیت بلند پایه از کابل به اسلام آباد سفر کرد، صلاح الدین ربانی، رئیس حزب جمعیت اسلامی و وزیر خارجه سابق افغانستان، که عضو این هئیت است با نشر یک بیانیه، بحران موجود در این کشور را نتیجه‌ بی‌کفایتی، نبود تعهد ملی در سطح رهبری حکومت غنی، انحصار قدرت و فساد گسترده سیاسی و اداری عنوان کرده است.

او در این بیانیه نوشته است: «در تاریخ معاصر خود بارها شاهد بوده‌ایم که هر گونه تسلط نظامی و تلاش برای سرکوب یا نا دیده گرفتن سایر اقوام، احزاب، مذاهب و دیدگاه‌ها، خیلی زود منجر به شروع فصل جدید از خشونت‌ها و مقاومت‌های مسلحانه می‌شود.»

این در حالی است که محمد اشرف غنی، شب گذشته گفته است که طالبان قصد ترور و کشتن وی را داشت، به همین سبب او مجبور به فرار از کشور شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا