سیاستِتیتر یک

طالبان: ترکیه هم باید افغانستان را ترک کند

سخنگوی طالبان گفت، ترکیه باید طبق توافق 2020 خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، سربازانش را از این کشور خارج کند.

او افزود: «اگر ترکیه چنین قصدی دارد، امارت اسلامی افغانستان به‌شدت با آن مخالف است. ما حضور نظامی هیچ کشوری را با هر نامی که باشد، تحمل نخواهیم کرد.»

این اظهارات طالبان امید‌های آنکارا برای استفاده از مساله تامین امنیت فرودگاه کابل با هدف کمک به بهبود روابط با واشینگتن که از بابت تصمیم برای خرید سامانه‌های دفاعی روسیه تیره شده، طی مذاکرات جو بایدن و رجب طیب اردوغان، روسای جمهور آمریکا و ترکیه کمرنگ می‌کند.

سهیل شاهین، سخنگوی گروه طالبان در دوحه در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا این گروه پیشنهاد ترکیه برای حفظ نیروها در شهر کابل برای محافظت از فرودگاه بین المللی این شهر و اداره آن پس از خروج سربازان خارجی را رد می‌کند؟ گفت: «آنها نیز باید افغانستان را ترک کنند.»

شاهین به «رویترز» گفت: «ترکیه در 20 سال گذشته بخشی از نیروهای ناتو بوده، پس آنها هم باید براساس توافقی که ما با آمریکا در 29 فوریه 2020 امضا کردیم از افغانستان خارج شوند.»

او افزود: «در غیر این صورت ترکیه یک کشور اسلامی است. افغانستان با این کشور روابطی تاریخی داشته است. ما امیدواریم روابط خوبی با آنها داشته باشیم.»

پنتاگون روز پنجشنبه اعلام کرد که لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا با خلوصی آکار، همتای ترکیه‌ای‌اش گفت‌وگو داشته و با او در خصوص همکاری دوجانبه و مسائل منطقه‌ای بحث کرده است اما مشخصا به افغانستان اشاره نکرد.

ترکیه پیشنهاد داده بود که پس از خروج نیروهای نظامی آمریکا و ناتو از افغانستان، امنیت و اداره فرودگاه کابل را در دست بگیرد. مقام‌های ترکیه گفته‌اند، پیشنهاد تامین امنیت فروگاه کابل را در یک نشست ناتو، در ماه می 2021، هنگامی که آمریکا و شرکایش بر سر برنامه خارج سازی نیروهای‌شان از افغانستان توافق کردند، مطرح ساختند.

با افزایش خشونت‌ها در افغانستان، بسیاری از قانون‌گذاران، مقامات فعلی و پیشین ایالات متحده از خروج نیروهای خارجی و مذاکرات متوقف شده صلح، از احتمال وقوع جنگ داخلی در افغانستان و به قدرت رسیدن گروه طالبان هشدار داده‌اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا