شاهین این اظهارات را در مصاحبه با خبرگزاری اسوشیتدپرس مطرح کرده است. شاهین در این مصاحبه که امروز (جمعه، ۱ اسد) منتشر شده، گفته است طالبان سلاحهای خود را زمانی به زمین خواهند گذاشت که یک دولت جدید قابل قبول برای همه از راه مذاکره به میان آید.
او گفته است: «من میخواهم روشن کنم که ما به انحصار قدرت باور نداریم؛ زیرا هر دولتی که در گذشته در صدد انحصار قدرت در افغانستان بوده، دولتی موفق نبوده است. ما نمیخواهیم آن فرمول را تکرار کنیم.»
سخنگوی طالبان با اشاره به مذاکرات سطح بلند چند روز پیش میان این گروه و نمایندگان جمهوری اسلامی افغانستان در دوحه، گفته است خواستههای مکرر دولت برای آتشبس درحالی که غنی در قدرت باقی است، برابر با تسلیمی طالبان است: «آنان سازش نمیخواهند، اما میخواهند تسلیم شویم.»
سهیل شاهین تأکید کرده است قبل از هر گونه آتشبس، باید توافق نامهای در مورد دولت جدید مورد قبول طالبان و سایر افغانها وجود داشته باشد.
شاهین افزوده است که در دولت جدید زنان اجازهی کار، مکتب رفتن و مشارکت در سیاست را دارند، اما مجبورند حجاب یا روسری بپوشند.
بهگفتهی او، زنان برای ترک خانه ملزم به داشتن یک مرد محرم نخواهند بود و فرماندهان طالبان در مناطق تازه تصرف شده اجازه دادهاند که دانشگاهها، مکاتب و بازارها مانند گذشته با حضور زنان و دختران فعالیت کنند.
این عضو هیأت مذاکرهکنندهی گروه طالبان به اسوشیتدپرس گفته است هیچ برنامهای برای اعمال فشار نظامی بر کابل ندارند و برای تصرف مراکز ولایات نیز تا کنون اقدام نکردهاند.
با این حال، سهیل شاهین گفته است بیشتر ولسوالیها در نتیجهی جنگ نه، بلکه از راه مذاکره به تصرف طالبان درآمده است. او تأکید کرده است تصرف ۱۹۴ ولسوالی در مدت هشت هفته از راهی غیر از مذاکره برایشان بسیار سخت بود.
در همین حال، وحید عمر، مشاور رییسجمهور و رییس اداره ارتباطات عامه و استراتژیک ریاستجمهوری به اظهارات سهیل شاهین پاسخ داده است.
آقای عمر در تویتی، گفته است تأکید دولت افغانستان بر قطع کشتار افغانها پیش از هر نوع بحث جدی است. بهگفتهی عمر، اولین چیزی که مردم افغانستان میخواهند قطع وحشت کنونی است.
او خطاب به گروه طالبان نوشته است: «شما جنگ را قطع کنید، به میز مذاکره برگردید تا تمام موارد را بحث کنیم. تغییر حکومت آسانترین بخش کار است، مردم در یک روز رأی میدهند و حکومت نو را تعیین میکنند.»
طالبان پیش از این نیز خواستار کنارهگیری اشرف غنی از قدرت شده بودند، اما در مقابل، رییسجمهور غنی بر انتقال قدرت از راه انتخابات تأکید کرده و حتا انتخابات زودهنگام را نیز پیشنهاد کرده است.