دیدگاه هاِتیتر یک

طالبان برای مقابله با اعتراضات احتمالی مردمی نیروهای نظامی خود را تقویت می کنند

وزارت دفاع امارت اسلامی چندین واحد نظامی تازه در سه ولایت مرزی در شمال، شمال شرقی و غرب افغانستان ایجاد کرده و قرار است 4400 نیروی بیشتر به این مناطق اعزام کند.

به گزارش «ایژیا پلاس» طالبان قبلا نیز واحد عمر ثالث را در ولایت بدخشان هم مرز با کشورهای تاجیکستان، چین و پاکستان ایجاد کرده است. گفته می شود واحدهای تازه ایجاد شده مشابه شامل سه هزار نیرو می شود.

از سویی هم امارت اسلامی چهار کندک در قالب قول اردوی الفاروق در ولایت بادغیس هم مرز با ترکمنستان و یک کندک دیگر در فراه هم مرز با ایران ایجاد شده است که گفته می شود هر کدام سه هزار و پنج صد نیرو را در خود جای می دهد.

این در حالی ست که اعزام نیرو از سوی امارت اسلامی به مناطق مرزی شک و تردید همسایگان افغانستان به ویژه تاجیکستان را سبب شده بود. تاجیکستان همواره نسبت به چالش های امنیتی در افغانستان و تاثیر آن بر آسیای مرکزی ابراز نگرانی کرده است.

اگرچه امارت اسلامی هدف از اعزام نیروهای ویژه تازه به نقاط مرزی را تقویت امنیت داخلی افغانستان اعلام کرده اند اما کشورهای همسایه نسبت به این موضوع نگران هستند.

ذبیح الله مجاهد، سخنگو و معین وزارت اطلاعات و فرهنگ امارت اسلامی، به RFE گفت اعزام نیروهای تازه به ولایات مرزی به امنیت منطقه یی نیز مرتبط است.

وی افزود امارت اسلامی می خواهد به همسایگان افغانستان اطمینان دهد تامین امنیت در افغانستان روی امنیت در کشورهای آنها نیز تاثیر می گذارد.

ذبیح الله مجاهد یک بار دیگر اظهارات قبلی خود را تکرار و تاکید کرد امارت اسلامی به هیچ کس اجازه نمی دهد از خاک افغانستان علیه همسایگانش اقدام کند.

تاجیکستان اما نسبت به تهدیدات امنیتی ناشی از اعزام نیروهای طالبان به نقاط مرزی شمال و شمال شرق افغانستان هشدار می دهد.

امامعلی رحمان، رئیس جمهور تاجیکستان، در ماه جنوری از پیمان امنیت جمعی به رهبری روسیه خواست یک کمربند امنیتی اطراف افغانستان برای کنترل درگیری احتمالی درونی بین جناح های مختلف طالبان در نقاط مرزی ایجاد کند.  

رحمان تاکید کرد بیش از چهل کمپ تروریستی با حدود شصت هزار شبه نظامی در شمال شرق افغانستان فعالیت دارد.

امارت اسلامی تنها چند هفته پس از تسلط دوباره بر افغانستان لشکر انتحاری خود به نام لشکر المنصوری را به بدخشان و تخار اعزام نمود و خشم تاجیکستان را برانگیخت.

صدها شبه نظامی از تاجیکستان، ازبکستان و دیگر کشورها در ولایات تخار و بدخشان فعالیت دارند و طی سال های گذشته همراه با طالبان با نیروهای امریکایی و دولت پیشین افغانستان جنگیده اند.

منابع مختلفی در داخل افغانستان و گارد مرزی تاجیکستان در ماه اکتبر اعلام کردند طالبان شبه نظامیان تاجیک را با وسایل نظامی، سلاح و دیگر تجهیزات نظامی به جا مانده از امریکا در افغانستان مجهز کرده است.

کشورهای آسیای مرکزی نگران نفوذ تروریست ها از افغانستان به کشورهای خود می باشند.

برخی کارشناسان اما معتقدند طالبان قصد درگیری نظامی با همسایگان افغانستان را ندارد.

عمر ساپی، کارشناس نظامی افغان، به «آر اف ای» گفت دلیل توسعه نیروهای تازه از سوی طالبان نگرانی از اعتراضات عمومی به امارت اسلامی می باشد.

حفیظ الله رجبی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا