سیاستمصاحبه و گزارش

طالبان با افزایش حملات خود به دنبال امتیاز گیری بیشتر از امریکاست

صبح امروز یکشنبه (16 سرطان) گروه طالبان با موتر مملو از مواد انفجاری یکی از حوزه‌های امنیت ملی در شهرغزنی را مورد حمله قرار داد. بر بنیاد آمارهای اولیه، در این حمله طالبان، دست کم 12 نفر شهید و نزدیک به 180 نفر دیگر زخمی شده‌اند که بیشتر زخمی‌های این رویداد، دانش‌آموزان مکاتب می‌باشند.

حمله مرگ‌بار امروز این گروه بر یکی از حوزه‌های امنیت ملی در شهرغزنی هم‌زمان با آغاز نشست بین‌الافغانی در قطر انجام شده است.

هفته گذشته، هم‌زمان با آغاز دور هفتم مذاکرات میان نمایندگان امریکا و طالبان در قطر، گروه طالبان با موتر بمب گذاری شده به ریاست انجنیری و لوژستیکی وزارت دفاع ملی حمله کردند؛ بیشترین قربانیان آن، غیرنظامی و دانش‌آموزان مکاتب بودند.

هم‌زمان با آغاز نشست بین‌الافغانی و انجام مذاکرات میان نمایندگان امریکا و طالبان، این گروه با حملات مرگ‌بارشان به دنبال چیست؟ شماری از آگاهان سیاسی پاسخ می‌دهند که گروه طالبان در پی فشار وارد کردن بر دولت افغانستان و امریکایی‌ها است که در جریان این مذاکرات، امتیاز بیشتری را به دست آورند.

موسی فریور، آگاه امور سیاسی در مصاحبه با خبرگزاری جمهور افزود دو طرف مذاکره کننده سخت تلاش دارند تا فشارهای مختلفی را به هم‌دیگر وارد کنند و روی میز مذاکره، امتیازگیری سیاسی کنند.

او گفت:”این در نفس خود یک نوع مسابقه است، مسابقه زشت که قربانی آن مردم افغانستان است. من نمی‌دانم که طالبان با قتل عام مردم بی‌گناه چه مجوزی شرعی را برای خودشان دارند.”

این آگاه امور سیاسی همچنان خاطر نشان کرد که فضای بی‌تفاوتی در جامعه افغانستان حاکم شده است و این امر باعث شده که طالبان جسورانه از مردم افغانستان قربانی بگیرد.

آقای فریور تصریح کرد:”بدون شک ملت بی‌حس و بی‌تفاوت شده است. مردم به مسایل قومی، زبانی و مذهبی تقسیم شده، اگر ملت واحد شده و صدای اعتراض‌شان را بلند کنند، طالبان جرات قتل عام مردم را پیدا نمی‌کرد.”

وی با انتقاد سخت از عملکرد دولت امریکا در افغانستان، بیان کرد که واشنگتن در جریان مذاکرات صلح برای رسیدن به اهداف خود، هرگز به ارزش‌های حقوق بشری اهمیتی قایل نیست و به همین منظور، تلفات مردم افغانستان برای این کشور مفهومی ندارد.

از سوی هم، امین حیدری استاد دانشگاه، گروه طالبان را یک گروه رادیکال و افراطی خوانده، تاکید کرد که نظامی‌گری، این گروه را نسبت به خودشان باورمند کرده و تلاش دارد تا منافع‌شان را با کشتار مردم بی‌گناه دنبال کند.

او پیشنهاد می‌کند:”برای گام نخست نیاز است که به طالبان فشار نظامی وارد شود تا این گروه در سطح کشور ناامید شود که از طریق نظامی‌گری نمی‌تواند اهداف خود را دنبال کند. در غیر آن صورت، طالبان دست از کشتار برنداشته و تن به مذاکره نمی‌دهد.”

آقای حیدری، مهار وضعیت جنگی و جلوگیری تلفات ملکی را کار ساده‌ای نمی‌داند؛ تا زمانی‌که بازیگران ملی، منطقه‌ای و جهانی در امر حفظ جان شهروندان افغانستان به توافق نرسند، مردم هم‌چنان آسیب‌پذیر خواهند بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا