طالبان از طرح خروج ترامپ از افغانستان استقبال کرد
وال استریت جورنال پیش تر در گزارشی نوشته بود که گزینه های متعدد دونالد ترامپ برای افزایش نیروهای نظامی این کشور در افغانستان، گزینه دیگری را نیز به میان آورده است و آن خروج کامل نظامی می باشد.
گرچه هنوز تصمیم مشخصی در این زمینه اتخاذ نشده است، و گزارش های متنقاضی از درون کاخ سفید درز می کند، اما طالبان در بیانیه ای از گزینه خروج نظامی آمریکا از افغانستان استقبال کرده است.
طالبان روز گذشته (سه شنبه) در بیانیه ای به زبان پشتو گفت: “اگر آمریکا واقعا چنین قصدی دارد و آن را به طور رسمی اعلام می کند، امارت اسلامی افغانستان ضمن استقبال از این طرح آماده است تا با این کشور در خصوص تمامی مسایل کلیدی گفتگو نماید.”
این گروه همچنین می گوید: “آمریکا تاکنون 780 میلیارد دالر برای جنگ طولانی اش در افغانستان هزینه کرده است. اگر این کشور پول بیشتری مصرف کند و سعی کند که بیشتر در کشور بماند هیچ سودی نخواهد داشت. افغانستان گزینه نظامی ندارد، زیرا آمریکا با یک گروه در نبرد نیست، بلکه با یک ملت در جنگ می باشد.”
جنرال جان نیکلسون فرمانده نیروهای آمریکایی در افغانستان پیش تر به کنگرس این کشور گفته بود که نیاز به چند هزار سرباز بیشتر در افغانستان دارد زیرا به باور او، آمریکا و متحدانش به بن بست در افغانستان رسیده اند.
در همین حال گزارش هایی نیز مطرح شد که دونالد ترامپ از وضعیت موجود در افغانستان راضی نبوده و درصدد اخراج جنرال جان نیکلسون است.
طالبان در بیانیه اش افزود: “فرماندهان نظامی آمریکا در افغانستان، رئیس جمهور و ملت آمریکا را فریب می دهند که اعزام سربازان بیشتر و یا خصوصی سازی جنگ توسط سربازان قراردادی شرکت بلک واتر می تواند آنها را به پیروزی برساند؛ اما این شیوه جنگ طلبی با شکست مواجه خواهد شد.”
آمریکا در حال حاضر 8400 سرباز در افغانستان دارد که در قالب ماموریت حمایت قاطع ناتو حضور دارند.
این در حالیست که چند روز پیش گزارش هایی نیز مطرح گردید که دولت ترامپ قصد اعزام تا 3900 سرباز دیگر به افغانستان را دارد.
با وجود اینکه چندین ماه از مراسم سوگند ترامپ می گذرد، تیم او هنوز نتوانسته است بررسی سیاست خود در خصوص منطقه را اعلام کند. این مقامات نتوانستند بر سر طرحی با یکدیگر به توافق برسند، این در حالیست که طالبان حملات شان را در سراسر افغانستان شدت بخشیده اند.
هم اکنون مقامات ارشد آمریکایی پذیرفته اند که برنده جنگ افغانستان نیستند. رئیس جمهوری این کشور نیز به تازگی طی یک جلسه با سران دفاعی این کشور شکایت از این داشت که چرا آمریکا به مدت 17 سال در افغانستان مانده است.
مقامات در افغانستان نیز به نظر می رسد که تفاهمی با یکدیگر ندارند. محمد اشرف غنی رئیس جمهوری کشور که اخیرا با چالش های سیاسی و امنیتی مواجه شده از طرح اعزام سربازان بیشتر و حمایت های مالی طولانی مدت آمریکا استقبال می کند. در حالیکه شخصیت های دیگری در افغانستان مانند حامد کرزی رئیس جمهوری پیشین با طرح افزایش نظامیان مخالف است و می گوید که باید روی گزینه های گفتگو بیشتر متمرکز شد.
او همچنین می گوید که نقش روسیه در حل منازعات افغانستان برجسته تر شود.
از سویی دیگر، از آنجایی که آمریکا در سر درگمی برای طرح سیاست خود در افغانستان بسر می برد، برخی مقامات این کشور، تقصیر را بر گردن پاکستان می اندازند.