طالبان از دومین سالگرد امضای پیمان صلح با امریکا تجلیل کردند
امارت اسلامی از دومین سالگرد امضای توافقنامه صلح با ایالات متحده امریکا امروز (سه شنبه 10 حوت) طی مراسمی در کابل تجلیل کردند.
دو سال پیش در چنین روزی و زمانی که هنوز حکومت جمهوریت به ریاست محمد اشرف غنی بر قرار بود، ملا عبدالغنی برادر معاون رئیس الوزرای فعلی طالبان به نمایندگی از امارت اسلامی و زلمی خلیلزاد فرستاده وقت امریکا در امور افغانستان به نمایندگی از امریکا در شهر دوحه پایتخت قطر بر سر یک میز نشسته و توافقنامه صلح را با یکدیگر به امضا رساندند.
آنچه در رسانه ها از مفاد قابل توجه این توافقنامه صلح منتشر گردید این بود که به موجب آن، 5 هزار زندانی طالبان از زندان های دولت پیشین افغانستان آزاد می گردند، طالبان و نیروهای امریکایی حملات خود علیه یکدیگر را متوقف می سازند و همچنین طالبان ملزم به شروع مذاکرات بین الافغانی با دولت پیشین افغانستان می شوند.
ملا عبدالغنی برادر که مسئولیت این پیمان صلح را از سوی امارت اسلامی بر عهده داشت، امروز در نشست تجلیل از آن پیمان، گفت که افغانستان هم اکنون کاملا مستقل است و زیر چتر هیچ کشوری نمی باشد.
طالبان، دولت پیشین افغانستان را همواره دولتی دست نشانده از سوی امریکا می دانست. ناگفته نماند که در ادبیات رسانه های دنیا نیز همواره از دولت پیشین افغانستان، به عنوان دولتی با حمایت امریکا و غرب یاد می شد.
ملا برادر همچنین در این مراسم گفت که امارت اسلامی به دنبال روابط دوستانه با تمامی کشورها می باشد و از هر طرح توسعه بخشی برای افغانستان استقبال می کند.
آقای برادر افزود: «هم اکنون دروازه های تمامی دانشگاه ها به روی محصلین باز است تا نیاز نباشد که متخصصین و نخبگان افغانستان کشور را ترک کنند.»
وی با بیان این که ساختن افغانستان مسئولیت مشترک همه افغان ها است، از تمامی جوانان خواست به فراگیری تحصیل بپردازند تا در علوم، تکنالوجی و دیگر زمینه های تخصصی مهارت کسب کنند.
گفتنی است که پس از حدود شش ماه بلاتکلیفی و تعطیلی دانشگاه ها به روی دختران، سرانجام روز شنبه (7 حوت) امارت اسلامی اعلام کرد که دانشگاه ها به روی تمامی محصلین باز است و دختران در نوبت قبل از ظهر و پسران در نوبت بعد از ظهر می توانند به تحصیل بپردازند.