صندوق بین المللی پول: اقتصاد افغانستان تحت حاکمیت امارت اسلامی طالبان با 30 درصد رکود اقتصادی روبرو می شود
صندوق بین المللی پول روز سه شنبه هشدار داد خروجی اقتصادی افغانستان در سال جاری 30 درصد کاهش می یابد زیرا امارت اسلامی طالبان از سوی جامعه جهانی به انزوا کشیده شده است. این رکود اقتصادی شوکی ست که میلیون ها شهروند افغان را به فقر سوق می دهد.
به نقل از رسانه «نیکی ایشیا» گزارش صندوق بین المللی پول نشان می دهد با توقف کمک های بشردوستانه و بلوکه شدن دارایی های عمده خارجی اقتصاد وابسته به کمک افغانستان با بحران شدید مالی و تراز پرداخت ها مواجه می شود.
عدم قطعیت بر اقتصاد مبتنی بر پول نقد که اکنون تحت کنترل طالبان است ، حاکم است که در سپتامبر پس از خروج آشفته نیروهای رزمی آمریکا دوباره به قدرت رسید.
اقتصاد وابسته به پول نقد هم اکنون در امارت اسلامی طالبان با آینده ای نا مطمئن روبروست، طالبانی که پس از خروج نیروهای خارجی و امریکایی از افغانستان یک بار دیگر بر این کشور مسلط شدند.
تورک فرهادی، مشاور پیشین صندوق بین المللی پول و عضو پیشین دولت حامد کرزی می گوید افغانستان تا قبل از تسلط دوباره طالبان سالانه هفت تا هشت میلیارد دلار به صورت کمک دریافت می کرد. این حمایت بودجه ای به اضافه حمایت های نظامی سیستم اقتصادی افغانستان را محتاج بار آورده بود. هم اکنون این کمک ها به کلی قطع شده است. این درست مثل حالتی ست که یک فرد درآمد خود را از دست بدهد بدون اینکه جایگزینی برای آن پیدا کرده باشد. افغانستان تمام منابع درآمدی خود از ناحیه کمک های خارجی را از دست داده است.
صندوق بین المللی پول برآورد کرده منطقه حدود 576 میلیون دوز واکسن تامین کرده اما افغانستان هفت میلیون دوز کم دارد.