صلح افغانستان شامل دو مرحله است/ گفتگو با پاکستان و گفتگو با طالبان
محمد اشرف غنی رئیس جمهوری کشور روز گذشته در دیدار با «خیریت عمروف» رئیس کمیته تعزیرات شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت که مذاکرات صلح دولت افغانستان شامل دو مرحله می گردد که اولی گفتگو با پاکستان بوده و دیگری گفتگو با طالبان است.
آقای غنی در این دیدار به اعلام استراتژی آمریکا از سوی دونالد ترامپ اشاره کرد و گفت که این استراتژی و هدف دولت وحدت ملی افغانستان تامین صلح و ثبات پایدار در افغانستان و منطقه است.
رئیس جمهوری کشور گفت که افغانستان همواره درهای مذاکرات را باز گذاشته است و هم اکنون نیز تصمیم دست پاکستان است که آیا می خواهد در همکاری های مثبت منطقه ای سهیم شود و یا خیر.
وی افزود که بعد دیگر صلح افغانستان، گفتگو با طالبان است که از طریق مذاکرات بین الافغانی صورت می گیرد.
به گفته ی وی، این گونه مذاکرات پیش از این موفقیت آمیز بوده است.
آقای غنی علاوه کرد که طالبان باید فعالیت های هراس افکنانه شان را پایان بخشند، زیرا این گونه فعالیت ها سبب فعالیت های دیگر گروه های تروریستی می گردد.
رئیس جمهوری کشور در همین حال از سازمان ملل متحد خواست که بخاطر شناسایی سرچشمه های تمویل و حمایت تروریسم به طور مشترک کار صورت بگیرد و برای ریشه کن ساختن این منابع حمایتی تروریستان گام های عملی برداشته شود.
اشرف غنی خاطرنشان ساخت “کشورهایی که از تروریزم استفاده ابزاری می کنند، باید بدانند که این پدیده، خطری برای منطقه و خودشان نیز است و نیاز به مبارزه صادقانه و مشترک علیه همه گروه های تروریستی می باشد.”
رئیس جمهوری کشور اظهار داشت که افغانستان به منظور، رفاه و امنیت منطقه، طی سه سال اخیر از موقعیت جغرافیایی اش به خوبی استفاده کرده و درعرصه تقویت همکاری های اقتصادی و تجارتی، اتصال منطقه ای، ترانزیت و انرژی و مبارزه با تروریزم، قدم های عملی برداشته است.
وی افزود که ایجاد دهلیز هوایی میان افغانستان و هند و پلان اتصال کشورهای آسیای میانه با ایران و چین از طریق خط آهن مزار و هرات و نیز بهره برداری از بندر چابهار، به نفع کشورهای منطقه می باشد و باعث رونق فعالیت های تجارتی و اقتصادی در منطقه می گردد.
آقای غنی تاکید کرد “کشورهای که در این بخش فعال نبوده اند، باید سهم خویش را درک نموده و نقش شان را ایفا نمایند.”
رئیس جمهور همچنین علاوه کرد که افغانستان خود را در قبال مردم خویش و جامعه جهانی مسئول احساس می کند و سهم خویش را در همه عرصه ها ادا کرده است.
وی بار تاکید کرد: “ما اجازه نمی دهیم هیچ کسی از خاک ما علیه کشوری استفاده کند و توقع ما از کشورهای منطقه نیز همین است.”
رئیس کمیته تعزیرات شورای امنیت سازمان ملل متحد، ضمن ابراز خرسندی بخاطر ملاقات با آقای غنی، از همکاری نزدیک حکومت افغانستان با کمیته تعزیرات شورای امنیت قدردانی کرد و گفت: “شما نقش تان را به نفع منطقه به خوبی ادا نموده اید و ما آماده هستیم که افغانستان را تا رسیدن به صلح و ثبات پایدار که منتج به ثبات در منطقه می شود، در زمینه مبارزه با تروریزم و دیگر عرصه ها، همکاری همه جانبه نمائیم.”