این شورا روز جمعه با حضور هزاران تن از شهروندان و جمعی از سیاستمداران در ولایت پنجشیر افتتاح شد.
سخنرانان این محفل بر همبستگی، پشتیبانی از نیروهای امنیتی، مبارزه با نفاق، تبعیض زبانی و قومی تاکید کردند و خواهان همبستگی همه اقوام شدند.
احمد الله هاشمی نژاد، عضو این شورا گفت که شرایط کنونی ایجاب می کرد که شورایی برای حمایت از مردم و حقوق انان تشکیل شود تا از حقوق مردم دفاع گردد.
آقای هاشمی نژاد از فرد خاصی نام نبرد ولی به صورت تلویحی اشاره کرد که برخی از سیاستمداران با حقوق مردم معامله می کنند و از درد و غم مردمشان بی خبر هستند.
او گفت در نظام های دموکراتیک راه رسیدن به قدرت از کانال مردم است ولی وقتی به قدرت رسید پشت به مردم نکند.
محمد اعلم ایزدیار، عضو مشرانوجرگه در همین حال گفت که امضای توافقنامه سیاسی به معنای گرفتن حق بود و اکنون نیز باید حق گرفته شود.
آقای ایزدیار خطاب به عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی حکومت وحدت ملی گفت که باید تلاش کند که حق مردم را بگیرد و در قسمت تطبیق موافقتنامه نیز کوتاهی نکند.
این عضو مشرانوجرگه گفت که برگزاری انتخابات، تشکیل لویه جرگه، تعدیل قانون اساسی، توزیع شناسنامه های الکترونیکی و تغییر نظام ریاستی به ریاستی پارلمانی از دیگر خواسته های ماست که در توافقنامه ذکر شده است.
گفتنی است که قرار بود بعد از دو سال حکومت وحدت ملی توافقنامه سیاسی را اجرایی کند ولی اکنون بعد از دو سال این امر مورد قبول دولت واقع نشده است.
ظهیر سعادت، عضو مجلس نمایندگان نیز در این نشست گفت که اگر حکومت وحدت ملی میخواهد از معظلات کنونی عبور کند، توافقنامه سیاسی را اجرایی کند.
به گفته آقای سعادت، اجرایی شدن توافقنامه سیاسی حکومت وحدت ملی باعث حمایت مردم از دولت می شود.
لازم به ذکر است که اجرایی شدن توافقنامه سیاسی حکومت وحدت ملی بارها از سوی برخی از سیاستمداران و کارشناسان خواسته شده ولی دولت تاکنون در این مورد اقدامی نکرده است.