گروه همکاری های چهارجانبه که شامل کشورهای افغانستان، پاکستان، چین و ایالات متحده آمریکا می باشند تاکنون چهار جلسه در اسلام آباد و کابل برگزار کرده اند تا بتوانند نقشه راهی برای از سر گیری مذاکرات صلح دولت افغانستان با طالبان بیابند.
این در حالیست که طالبان چندی پیش با صدور بیانیه ای از شرکت در گفتگوهای صلح با دولت افغانستان سر باز زدند.
شورای عالی صلح همچنین تاکید کرد که اگر گروه همکاری های چهارجانبه نتواند طالبان را به میز مذاکرات بکشاند، باید به دنبال راه دیگری باشد.
شورای عالی صلح در حالی نسبت به آینده گفتگوهای صلح ابراز امیدواری می کند که گفتگوهای اولیه صلح چند روز پیش میان نمایندگان حزب اسلامی حکمتیار به رهبری گلبدین حکمتیار و دولت افغانستان برگزار شد.
برخی ها بر این باورند با آعلام امادگی حزب اسلامی گلبدین حکمتیار برای شرکت در گفتگوهای صلح، طالبان را نیز ترغیب به حضور در این گفتگوها می کند.
گروه همکاری های چهارجانبه پس از پایان چهارمین نشست خود اعلام کرد که امیدوار است اولین دور از گفتگوهای رو در رو با طالبان و دیگر گروه های شورشی را در اوایل ماه مارچ برگزار کند، اما طالبان در بیانیه ای از شرکت در این گفتگوها تا زمان اجرایی شدن پیش شرط های آنان خود داری کردند.
از سویی دیگر، شورای عالی صلح نسبت به نقش صادقانه پاکستان در پروسه گفتگوهای صلح ابراز تردید می کند، و می گوید که پاکستان باید با دو متحد دیگر خود یعنی آمریکا و چین بر طالبان فشار آورده تا در مذاکرات صلح شرکت کنند.
محمد امین وقاد یک عضو شورای عالی صلح می گوید “به نظر می رسد پاکستان، چین و آمریکا را متقاعد کرده تا گفتگوهای صلح به تعویق بیفتد. پاکستان احتمالا خواهان ادامه جنگ ها در افغانستان است. اما آمریکا و چین باید پاکستان را متقاعد کند که دست از مخاصمه بردارد تا گفتگوها از سر گرفته شود.”
همچنین شورای عالی صلح می گوید اگر گروه همکاری های چهارجانبه نتواند طالبان را به میز مذاکرات بکشاند، سرکردگی از سر گیری مذاکرات صلح را به عهده خواهد گرفت.
آقای واقد گفت “گروه همکاری های چهارجانبه دلیل تاخیر در از سرگیری مذاکرات صلح را نگفته است. اما این ماه باید نشان دهد که آیا می تواند طالبان را به میز مذاکرات بکشاند و یا خیر. اما اگر نتواند، گزینه ای جز از این که خود رهبری از سر گیری گفتگوهای صلح را بر عهده نگیریم وجود ندارد.”