شورای حراست و ثبات: تیم های انتخاباتی به فیصله های کمیسیون انتخابات احترام بگذارند
مسعود ترشتوال سخنگوی شورای حراست و ثبات افغانستان، امروز چهارشنبه (8 عقرب) در یک نشست خبری در کابل گفت، کمیسیونهای انتخاباتی در روشنایی قانون و محوریت شفافیت انتخاباتی و اصل بیطرفی کارشان را پیش ببرند.
وی بیان داشت:”موقف شورای حراست و ثبات افغانستان این است که کمیسیونهای انتخاباتی، استقلال عمل و اصل بیطرفی را در نظر گرفته و تفکیک آرای را به مبنای شفافیت و عادلانه بودن انتخابات انجام داده نتایج را اعلام نمایند”.
آقای ترشتوال از تکتهای انتخاباتی نیز خواست که قواعد و ضوابط بازی انتخابات را رعایت کرده از ابراز نظرها و جهت دادن افکار عامه قبل از اعلام نتایج به طرف تشنج خودداری کنند که به خیر ملت و نظام نیست.
سخنگوی شورای حراست و ثبات افغانستان خطاب به تکتهای انتخاباتی گفت:” بگذارید که کمیسیونهای انتخاباتی کارشان را انجام دهند در صورت تضمین شفافیت و عادلانه بودن نتایج انتخابات ریاست جمهوری به تصمیم کمیسیون انتخابات تمکین کنید”.
آقای ترشتوال با بیان اینکه تاخیر در اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهور و تبلیغات بحرانزا، رفتن به عقب است گفت:” موقف شورای حراست و ثبات افغانستان این است که نتایج انتخابات هرچه است باید اعلام شود”.
سخنگوی شورای حراست و ثبات گفت:” برآیند انتخابات ششم میزان باید یک حکومت فراگیر باشد به این معنی که تکت برنده از ظرفیتهای بشری دیگر تکتهای انتخاباتی در تشکیلات حکومت خویش برای ساختن افغانستان استفاده کند”.
آقای ترشتوال موقف اصلی شورای حراست و ثبات افغانستان را در زمینه روند صلح افغانستان، وحدت جغرافیایی و بقای نظام جمهوری اسلامی افغانستان خوانده تاکید کرد هر آدرسی که برای تامین صلح پایدار در افغانستان کمک کند مورد حمایت ما میباشد.
وی بیان داشت:” ما از سرگیری گفتگوهای صلح حمایت میکنیم مشروط بر اینکه آجندا و جهتهای مذاکره کننده در نزد مردم افغانستان روشن باشد ما با ابهام به طرف گفتگوهای صلح رفته نمیتوانیم”.
سخنگوی شورای حراست و ثبات افغانستان تعدد آدرسها از جانب افغانستان را در گفتگوهای صلح به خیر ملت افغانستان ندانسته تاکید نمود که ابتدا تمامی اختلاف دیدگاهها باید در داخل افغانستان حل شده و با “یک نظر واحد و ترکیب هیئت همه شمول به طرف مذاکرات صلح برویم”.
آقای ترشتوال گفت:”ترکیب هیئت مذاکره کننده صلح اگر همه شمول نباشد از سوی حکومت و یا هم احزاب سیاسی به تنهایی شکل بگیرند نمیتواند دیدگاه همه مردم افغانستان را در گفتگوهای صلح مطرح کند”.
وی با بیان اینکه احزاب سیاسی هر کدام تلاش دارد که در گفتگوهای بینالافغانی از یکدیگر سبقت بگیرد گفت:” ما برای تقویت اقتداری ملی ضرورت به آدرس مشخص و دیدگاه واحد داریم، طرحهای جداگانه از سوی احزاب برای تقویت طرف مقابل کمک کرده آن را به خیر ملت افغانستان نمیدانیم”.
پس از لغو گفتگوهای صلح امریکا و طالبان؛ گفته میشود که این گفتگوها به زودی دوباره از سر گرفته خواهد شد.