سیاست

شورای امنیت سازمان ملل در تلاش است آتش‌بس فوری در لیبی برقرار شود

گزارش شده است طرح قطع‌نامه این آتش‌بس از سوی بریتانیا آماده شده است. بخشی از این قطع‌نامه توسط بعضی از خبرگزاری‌ها همگانی شده است.

بر اساس گزارش‌ها، بریتانیا از اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد خواسته است تا این قطع‌نامه را تصویب کنند. در طرح قطع‌نامه از طرف‌های جنگ در لیبیا خواسته شده است تا هر چه زودتر آتش‌بس کنند و به نبردهای جاری خاتمه بدهند. تا هنوز تاریخ دقیقی برای تصویب این قطع‌نامه تعیین نشده است.

در طرح این قطع‌نامه، از حملات «ارتش ملی لیبیا» به رهبری خلیفه حفتر عامل مؤثر بی‌ثباتی سیاسی در لیبیا یاد شده است. خلیفه حفتر که بر شرق لیبیا حاکم است، متهم است که با حمله به طرابلس فرصت دست‌یابی به راه حل سیاسی برای بحران لیبیا را به مخاطره انداخته است.

آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل، از اقدامات هماهنگ اعضای شورای امنیت در قبال جنگ لیبیا استقبال کرده است.

هم‌چنان فدریکا موگرینی، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفته است که کشورهای عضو این اتحادیه موظف هستند تا مانع قاچاق جنگ‌افزار به لیبیا شوند. به باور او، انتقال غیرقانونی سلاح به لیبیا باعث تداوم جنگ در این کشور می‌شود.

نیروهای تحت امر خلیفه حفتر در پانزدهم حمل پیش‌روی خود به سوی طرابلس را آغاز کردند. هدف از حمله این نیروها به طرابلس، پاک‌سازی غرب لیبیا از نیروهای «مزدور و تروریست» عنوان شده است. از زمان حمله نیروهای وابسته به خلیفه حفتر به طرابلس تا کنون ۱۴۷ نفر کشته شده‌اند و بیش از ۷۵۰ نفر دیگر زخم برداشته‌اند.

لیبیا پس از سقوط دولت معمر القذافی در سال ۲۰۱۱ وارد جنگ داخلی شد. گفته شده است که دولت مرکزی لیبیا به رهبری فائز السراج قادر به کنترول تمامی بخش‌های این کشور نیست. بخش‌های شرقی لیبیا اکنون تحت اداره خلیفه حفتر قرار دارد. این در حالی است که دولت مرکزی به رهبری فائز السراج از حمایت جامعه بین‌المللی برخوردار است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا