اجتماعیعلمی

شش متخصص داخله و جراحی اطفال از انستیتوت طبی فرانسه فارغ تحصیل شدند

فارغان این برنامه، سه داکتر در بخش داخله اطفال و سه داکتر دیگر در بخش جراحی اطفال، چهار سال آموزش تخصصی را از طریق برنامه تایید شده وزارت صحت عامه و برنامه اکمال تخصص پوهنتون آقا خان گذراندند.

فیروز الدین فیروز، وزیر صحت عامه، امروز شنبه هنگام توزیع اسناد این متخصصان گفت که در کشور به صورت جدی با کمبود متخصص مواجه هستیم.

آقای فیروز افزود که در کشور به ازای هر 10 هزار تن فقط 2 داکتر وجود دارد که آمار بسیار کمی است.

وی اضافه کرد که داکترانی، که از برنامه اکمال تخصص فارغ شده اند، سطح خدمات صحی با کیفیت را در کشور افزایش خواهند داد.

وزیر صحت عامه گفت: “ما از همچو طرح های ابتکاری که می تواند ما را در قسمت افزایش تعداد متخصصان طبی و جراحی کمک کند، حمایت می کنیم.

انستیتیوت طبی فرانسه برای اطفال در ماه آپریل سال 2012 ارائه آموزش های پیشرفته به داکتران را به منظور ایجاد و تقویت سیستم خدمات صحی ملی آغاز کرد.

علاوه بر آموزش کلینیکی در کابل، دانشجویان مجبور بودند تا هر سه ماه یک بار به شفاخانه پوهنتون آقا خان در کراچی بروند تا با فنون پیشرفته و موارد بسیار پیچیده طبی آشنا شوند.

نور جهان ماوانی، نماینده دیپلماتیک شبکه توسعۀ آقا خان در افغانستان  گفت که با گسترش برنامه  اکمال تخصص  دسترسی به برنامه  نیز وسعت میابد.

خانم ماوانی افزود، ما امیدواریم که تعداد بیشتری از داکتران زن شامل این برنامه شوند و با جذب داکتران بیشتر از ولایات این برنامه از نظر جغرافیای هم وسعت خواهد یافت و نیز به تعداد رشته ها اضافه خواهد شد و توقع می رود که به طور اوسط به تعداد 20 الی 25 داکتر از 10 رشته  مختلف هر سال فارغ شوند.

محترم فیلیپ مرلین، معاون سفیر فرانسه در کابل،گفت که دولت فرانسه به طور دوامدار از همچو برنامه ها به منظور بهبود سطح خدمات صحی و انکشاف منابع بشری در بخش صحت افغانستان حمایت می نماید.

جلیل احمد سیستانی (از ولایت نیمروز) یک تن از فارغین این برنامه در بخش داخله اطفال، گفت:” “من تجربه زیادی را از اعضای هیئت علمی، سایر داکتران و کارمندان انستیتیوت طبی فرانسه برای اطفال به دست آوردم.

او علاوه کرد، در جریان چهار سال گذشته، در پهلوی آموزش مسلکی خویش، تجارب دیگری را نیز در سایر ابعاد زندگی آموختم.”

هم اکنون، برنامه اکمال تخصص در پنج رشته آینده -آموزش انیستیزیولوژی،  قلب و عروق، اورتوپیدی، پتالوژی و رادیولوژی – نیز فراهم می گردد که در مجموع 49 داکتر به شمول پنج داکتر زن تحت آموزش های تخصصی قرار دارند. به گفته مسئولان، توقع می رود تا سال 2020، در مجموع به تعداد 96 محصل در این برنامه مشغول آموزش باشند و هر سال به تعداد 20 متخصص از بخش های مختلف آن فارغ گردند.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا