سیگار: نیروهای امنیتی در چهار ماه نخست سال 2،531 کشته داده اند

سیگار در گزارش خود نوشته است که این آمار توسط دولت افغانستان در اختیار فرماندهان نظامی آمریکا قرار گرفته و ارقام با مدت مشابه در سال گذشته یکسان است.
این گزارش در حالی نشر می شود که سیگار مدتی پیش در گزارشی دیگر نوشته بود نیروهای امنیتی و پولیس افغانستان طی 10 ماه اول سال گذشته میلادی (2016) 6،785 کشته دادند.
این ارقام که نشان دهنده کشته شدن 20 سرباز به طور متوسط در هر روز است، بر چالش ماموریت حمایت قاطع ناتو که مسئولیت آموزش و توانمندی سازی نیروهای امنیتی افغانستان را بر عهده دارد، تاکید می کند.
فرماندهان و مقامات آمریکایی همواره هشدار داده اند که نیروهای امنیتی افغانستان تلفات غیر قابل تحملی را در نبرد علیه طالبان متحمل می شوند، که عمدتا بخشی از این تلفات ناشی از اتکای بیش از حد این نیروها به پوسته های ساکن و آسیب پذیر می باشد.
به طور مثال تنها در یک مورد، هفته گذشته دست کم 30 سرباز افغان در ولایت کندهار پس از اینکه پوسته امنیتی شان توسط طالبان به تصرف درآمد، کشته شدند.
مقامات آمریکایی می گویند هنگامی که سربازان افغان در موضع دفاع از پوسته های شان قرار دارند، 10 برابر تلفات بیشتر نسبت به تعداد تلفاتی که در عملیات های تعرضی می دهند، را متحمل می گردند.
سیاست مداران محلی افغانستان اما همواره اصرار بر این داشته اند که وجود پوسته های امنیتی الزامی است زیرا که آن ها یک علامت ملموس برای حضور دولت در مناطق دور افتاده می باشند.
سیگار در گزارش تازه خود به نقل از فرماندهان نظامی آمریکا می نویسد که نبرد میان دولت و گروه های شورشی به «بن بست» رسیده است، و دولت افغانستان تنها بر 59.7 فیصد کشور کنترل دارد که همانند مدت مشابه سه ماهه قبلی است.
گزارش می افزاید که شورشیان بر 11 ولسوالی کنترل و در 34 ولسوالی دیگر نفوذ دارد که معادل 11.1 درصد کل ولسوالی های کشور می شود. همچنین 29.2 فیصد خاک کشور نیز تحت نزاع و درگیری است، اما کاملا مشخص نیست که در این مناطق نزاع به طور فعال صورت می گیرد و یا اینکه به سادگی توسط دو طرف رها شده اند.
براساس گزارش، اصلی ترین تمرکز قدرت شورشیان در ولایات جنوبی هلمند، کندهار، ارزگان و زابل و ولایت کندز در شمال کشور است.
گزارش علاوه می کند که نزدیک به 3 میلیون نفر و یا یک دهم جمعیت افغانستان در مناطقی بسر می برند که در کنترل و یا تحت نفوذ شورشیان است، و 21 میلیون نفر دیگر در مناطق تحت کنترل دولت زندگی می کنند.