برگزیده هاسیاست

سه ابهام بزرگ در پروسه صلح وجود دارد!

به گزارش رها، رئیس دارالانشای شورای عالی صلح می گوید که خواست کشورهای منطقه از صلح افغانستان، اهداف و خواست طالبان از حکومت و بهای که باید برای صلح پرداخته شود، سه موردی است که در مورد آن ابهام وجود دارد.

محمد عمر داود زی، رئیس دارالانشای شورای صلح افغانستان گفت که به منظور رسیدن به صلح در افغانستان، این کشور باید «اجماع منطقوی» را به دست آورد. او افزود که با وجود سفرهای زلمی خلیلزاد به کشورهای منطقه، حکومت افغانستان نیز باید با همسایه‌هایش وارد گفتگو شود تا این اجماع به وجود آید.

قرار است هیأتی از شورای عالی صلح افغانستان به ریاست محمد عمر داود زی هفته آینده به پاکستان سفر کند. هدف از این سفر مشخص کردن خواست‌های پاکستان در زمینه صلح است. آقای داود زی گفت شورای عالی صلح در این سفر می‌خواهد بداند که خواست پاکستان از افغانستان در بدل صلح چیست.

شورای عالی صلح افغانستان روز چهارشنبه گردهمایی نمایندگان نهادهای مدنی را در کابل برگزار کرد. رئیس دارالانشای شورای عالی صلح گفت که خواست طالبان هنوز روشن نیست: «ما می‌خواهیم بدانیم که طالبان چه می‌خواهند. اهداف‌شان چیست؟ آیا دوباره امارت اسلامی را به افغانستان می‌آورند و یا شریک نظام می‌شوند. این موضوع هنوز واضح نشده است.»

آقای داود زی گفت افغانستانی‌ها باید بهای صلح را بپردازند ولی او افزود که ممکن است زنان و نهادهای مدنی بیشتر از دیگران مجبور به پرداخت بهای صلح شوند.

داود زی گفت: «اگر قرار باشد که در یک نظام مشترک با طالبان کار کنیم، معنایش مشارکت است. اما تا به کدام سرحد رفته می‌توانیم و خطوط سرخ ما چیست؟ به صورت عام حقوق زن می‌گویند، ولی این هم یک تعریف مشخص می‌خواهد.»

طالبان خواهان تغییر قانون اساسی اند. اما هنوز معلوم نیست که این گروه خواهان چه تغییراتی در محتوای قانون است.

زنانی که به نمایندگی از نهادهای مدنی در این گردهمایی حضور داشتند تأکید کردند که زنان در جریان ۴۰ سال جنگ قربانی‌های زیادی داده‌اند و از بسیاری حقوق انسانی خود محروم شده‌اند، بنابراین نباید بار دیگر به بهانه صلح با طالبان باز هم بهای دیگری بپردازند.

این در حالی است که با وجود تلاشهای منطقه ای و بین المللی دورنمای صلح هنوز روشن نیست و طالبان هرگونه مذاکره با دولت وحدت ملی را برای صلح رد کرده است و امتناع طالبان از مذاکره با دولت افغانستان می تواند همه تلاشهای صورت گرفته برای صلح را خنثی نماید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا