سنای امریکا: 75 درصد افغان هایی که در عملیات تخلیه وارد امریکا شده اند بررسی نشده اند
جمهوری خواهان در مجلس سنای امریکا در یک یاداشت گفتهاند تنها شمار کمی از مهاجران افغانستان که در روند تخلیه وارد امریکا شدند، معاینه و برسی شدهاند. طبق اطلاعات، حدود ۷۵ درصد افرادی که وارد امریکا شدهاند، بررسی نشدهاند.
واشنگتن اگزمینر گزارشی نوشت دولت آن کشور بیش از ۸۲ هزار پناهجو را ازطریق پایگاههای اطلاعاتی بازرسیکرده است.
با این حال، مقامات از اطلاعات جمعآوری شده و مصاحبهها استفاده نکردهاند و حدود ۷۵ درصد افرادی که وارد امریکا شدهاند، بررسی نشدهاند.
این روزنامه گفته است فرایند انتقال بخش بزرگ این افراد توسط وزارت دفاع صورت گرفته است که بررسیشان فراتر از یک تهیه فهرست عادی نبوده است.
در این گزارش آمده است روند ورود بیشتر افراد تخلیه شده با سخنان بایدن مغایرت دارد و نشاندهنده گسست سیاست دیرینه ایالات متحده امریکا در امور پناهندهگان است.
واشنگتن اگزمینر گزارش داده است حدود ۷۵ درصد از افرادی که اجازه ورود به امریکا را یافتند، سند لازم چون ویزا، سند شهروندی و گرین کارت نداشتهاند.
این درحال است که پس ازحملات ١١ سپتامبر ٢٠٠١، بازرسی برای ورد به امریکا الزامی است.
انتقاد جمهوریخواهان در حالی مطرح میشود که رییس جمهور بایدن هنگام روند تخلیه افغانها، در بیانیهای گفته بود: «هواپیماییهایکه از کابل پروازمیکنند، مستقیم به ایالات متحده نمیآیند. آنها در پایگاههای امریکا پس از بررسی، انتقال مییابند و زیر بررسی دقیق قرار میگیرند.»
در همین حال، وزارت امنیت داخله امریکا گفته است بررسی چندلایهای را درمورد پناهندهگان تخلیه شده افغانستان انجام داده است.
مقامات امریکایی گفتهاند اقدامات متعددی را انجام میدهند تا اطمنیان حاصل کنند که پناهندهگان خطری برای امنیت ملی امریکا نیستند.
به گفته این مقامات، فرایند بازرسی دقیق و چند لایهای توسط متخصصان اطلاعاتی اداره تحقیقات فدرال «FBI» و مرکز ملی ضد تروریسم «NCTC» بررسی شده است.
این بررسی شامل نشان انگشت، عکسها و دادهها بیوگرافی هر یک از افغانهایی میشود، که پیش از صدور مجوز برای سفر به ایالات متحده انجام شده است.
رابرت چارلز، دستیار سابق وزیر امور خارجه دولت جورج دبلیو بوش، ریس جمهورسابق، روز جمعه در جریان برنامه «FOX and Friends First» گفته است بررسی ۸۳ هزار پناهنده زمانبر است و این شتاب را «تراژدی مضاعف» خوانده است.
او تصریح کرد: «ما آمریکاییها، دارندهگان ویزای عادی، دارندگان ویزای مهاجرت ویژه و دایمی و کارمندان سابق سفارت را در افغانستان رها کردیم و ۷۳ هزار نفر را که واقعاً هیچ دلیلی برای بیرون کشیدن نداشتند، بیرون آوردیم.»
گفتنی است خروج نیروهای امریکا و همچنان تخلیه افغانها از دیر زمانی در امریکا جنجال برپا کرده است.
مجلس سنا، به ویژه جمهوریخواهان پیشتر بارها بر برنامههای اداره بایدن انتقاد کرده بودند.
سلام به جهانیان از جهان میخویم فامیلی های طالبان در پاکستان از SIA استخبارات باید ریها شود چون سری فامیلی طالبان در پاکستان استخبارات کنترول دارد
Rohullah
ما فکر میکردیم که دولت امریکاه برای خروج افغانها جان شان در خطر بود از کابل تحت یک برنامه منظم خواهد داشت. ولی متاسفانه برعکس کسانیکه به نهوی مستحق بودند و جان شان درخطر بود و است قیصدی زیاد ازین مردم جا ماندن. برعکس مردم عادی از شهر کابل وسایر ولایات که باخبر شدن به میدان حجوم برده انتقال یافتن.
شخصا از سال 2012 الی سقوط حکومت غنی در پروژه های تحت برنامه USAID بحیث انجنیر برق ایفای وظیفه کردم. که فعلا بیکار و سرگردان حیران به دربار الهی مانده ام.
سلام ,من ازسال ۲۰۱۲ الی ۲۰۱۹ انتقال اموال مورد ضرورت نیروهای حمایت قاطع را درچوکات پولیس محافظت عامه وزارت امور داخله از بندر تور غندی ولایت هرات الی کمپ بسشن واقع شوراب ولایت هلمند قطارهای اکمالاتی نیروهای حمایت قاطع را با قبول خطرات ماین وکمین های دشمن انجام میدادیم ,برعلاوه برتهدیدات جنگ رویا رویی خانوده من را هم با شب نامه ها هم تهدید به مرگ می کرد که یک نمونه شب نامه را هم دارم که مرا توسط خانواده ام تهدید به مرگ کرده بود اما من منصرف نشدم حال قضاوت شما کنید که مستحق حمایت هستم یا خیر نام ام عبدالجمیل شماره تماس ۰۷۹۴۸۸۴۵۱۷