سیاستِتیتر یک

وقتی روباه محافظ لانه مرغ ها می شود؛ شبکه حقانی مسلط بر شریان های امنیتی افغانستان!

با تسلط دوباره طالبان بر افغانستان حداقل امید مردم مظلوم و بیچاره افغانستان این بود که جنگ و خونریزی به پایان برسد. حتی مقامات ارشد امارت اسلامی نیز در اولین روزهای سلطه دوباره بر افغانستان با شادی و نشاط خاصی از پایان جنگ در افغانستان خبر دادند.

خیلی نگذشت که خبر درگیری گروه های مختلف طالبان بر سر تقسیم قدرت این حداقل امید شهروندان افغانستان را به یاس مبدل ساخت: گزارشات تایید نشده ای که از درگیری میان طالبان غلجایی عمدتا اعضای شبکه حقانی و طالبان درانی بیشتر ملا برادر و طرفداران وی، در ارگ به بیرون درز کرد نشان داد که خانه افغانستان از پای بست ویران است.

رسانه «تایم آف ایندیا» طی مطلبی در هجده نوامبر با اشاره به نقش شبکه حقانی در تعیینات حکومتی و در اختیار گرفتن حداکثری قدرت می نویسد شبکه حقانی سلطان ساز تازه در افغانستان تحت حاکمیت طالبان می باشد.

نویسنده مطلب می افزاید سه ماه پس از تسلط دوباره طالبان بر افغانستان، شبکه حقانی که مسئول خونبارترین حملات علیه نیروهای امریکایی در افغانستان به شمار می رود اکنون خود را به عنوان یک تصمیم گیرنده عمده در قدرت در کابل مطرح کرده است.

«جف ام اسمیث»، محقق بنیاد هریتج در مرکز مطالعات آسیا، که بیشتر در مورد جنگ می نویسد، در این مطلب توضیح می دهد که چگونه شبکه تروریستی حقانی اکنون پست های کلیدی وزارت خانه ها را در افغانستان به دست گرفته اند و شریان های امنیت داخلی این کشور به دست این گروه افتاده است.

به نوشته مطلب سقوط کابل بیش از اینکه به نفع رهبری سنتی طالبان باشد یک پیروزی برای شبکه حقانی تلقی می شود.

 آقای اسمیث می گوید اینکه خلیل الرحمان حقانی تروریستی که امریکا برای سرش پنج میلیون دالر جایزه تعیین کرده یک هفته قبل از حمله تروریستی در میدان هوایی کابل به ریاست امنیت کابل می رسد، اتفاقی نبود و «روباه سرانجام محافط لانه مرغ» شد.  

این کارشناس امریکا تاکید می کند رسیدن شبکه حقانی به قدرت در کابل یک پیروزی برای ارتش پاکستان و دستگاه استخباراتی این کشور(آی اس آی) می باشد.

وی می گوید افغانستان تحت حکومت طالبان از قبل یک کابوس بوده است. شبکه حقانی با سابقه حمایت از جهاد در خارج از افغانستان از نظر ایدئولوژیکی و عملیاتی بیشتر از طالبان همسو با گروه های جهادی بین المللی نظیر القاعده و داعش در افغانستان می باشد.

دولت بایدن که اکنون دسترسی گذشته به افغانستان را ندارد باید متوجه باشد گروه های تروریستی جاه طلب بین المللی حمایت مستقیم یا اجازه فعالیت در افغانستان توسط حکومت طالبان را به دست نیاورند.

امریکا با رهبری تلاش های بین المللی باید فشار لازم بر دولت طالبان-حقانی در افغانستان را وارد کند تا ارتباط خود با گروه های تروریستی جهانی را قطع کند. ایالات متحده از سوی دیگر می بایست ظرفیت های مبارزه با تروریزم در افغانستان و منطقه وسیع تر را بازنگری نماید.

این کارشناس مسائل آسیا نسبت وقوع معامله ای شبیه «معامله فاوستن، چهره آلمانی که کشورش را به شیطان فروخت» بین امریکا و پاکستان هشدار می دهد: اینکه امریکا در ازای دریافت اجازه پاکستان به دسترسی به افغانستان از طریق پاکستان بخواهد حمایت اسلام آباد از گروه های تروریستی مشابهی که امریکا هم اکنون با آنها مبارزه می کند، را بپذیرد.

 پاکستان به طرز ماهرانه ای از جغرافیای ظالمانه افغانستان استفاده کرده تا جایگاه خود نزد امریکا را محکم کند، اینکه امریکا چاره ای جز همکاری با پاکستان در مورد افغانستان نداشته باشد.

به گفته نویسنده مطلب سیاست گذاران امریکایی اما نتوانسته اند به پاکستان تفهیم کنند که در قبال مواضع خصمانه خود علی امریکا این پاکستان است که بیشتر ضرر می کند نه امریکا!

عدم همکاری پاکستان با امریکا در مبارزه  علیه تروریزم در افغانستان می تواند فشارهای باقی مانده و عوامل بازدارنده تیرگی روابط امریکا با پاکستان را بردارد و سبب ایجاد چرخه ی معیوب دشمنی و سرزنش شود.

منبع: Times of India

مترجم: حفیظ الله رجبی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا