برگزیده هاسیاست

سفیر امریکا در کابل: طالبان عزم جدی برای صلح ندارند

جان بس در مصاحبه با صدای آزادی گفت هنوز نشانه‌ای از جدی بودن طالبان برای آغاز مذاکرات با حکومت افغانستان دیده نشده است.

وی افزود زلمی خلیل‌زاد نماینده ویژه ایالات متحده برای صلح افغانستان در دور ششم گفتگو‌هایش با نمایندگان طالبان روی این‌که از خاک افغانستان علیه کشور دیگر استفاده نشود، پیشرفت‌های زیادی به وجود آمده اما روی بخش‌های دیگر از جمله کاهش خشونت‌ها پیشرفت زیادی حاصل نشده است.

سفیر امریکا تصریح کرده: «متأسفانه ما در بخش‌های دیگر به پیشرفت بسیار زیاد دست نیافتیم و در زمینه رسیدگی به خواست مردم افغانستان که ما نیز حمایتش می‌کنیم و آن کاهش خشونت و یا برقراری آتش‌بس است، پیشرفت حاصل نشده است. هم چنان هنوز ما شاهد نشانه‌ای از جدی بودن طالبان برای اجرای مذاکرات در مورد مسایلی که تنها افغان‌ها می‌توانند در موردش تصمیم بگیرند، با حکومت افغانستان و جمع گسترده‌تر نیستیم.»  

جان بس در بخش دیگری از مصاحبه خود گفت پس از برقراری صلح در افغانستان نیز کشورش افغان‌ها را یاری خواهد رساند.اما به گفته او، کمک و همکاری امریکا در بخش‌های اقتصادی و بشری با افغانستان در آینده به این بستگی خواهد داشت که این کشور مطابق معیار‌های بین المللی عمل کند.

وی بیان داشت: «یقیناً این‌که چه مقدار ازین کار‌ها را فراتر از کمک‌های بشری انجام داده می‌توانیم، به شرایط یک توافق و علاقمندی طالبان برای پیوستن به جامعه و زیستن در جامعه افغانی بستگی دارد که بخشی از ملت‌های است که به استقلال یکدیگر احترام می‌کنند تا اطمینان حاصل شود که تهدید را به یکدیگر متوجه نمی‌سازند.»  

گفتنی است دور ششم گفتگوهای زلمی خلیل‌زاد نماینده ویژه امریکا در امور صلح افغانستان با نمایندگان طالبان در دوحه قطر پس از 9 روز مذاکرات فشرده، پنجشنبه هفته گذشته به پایان رسید.

زلمی خلیل‌زاد و گروه طالبان پس از پایان این دور گفتگوها اعلام کردند که دو طرف به پیشرفت‌هایی دست یافته اند.

آقای خلیلزاد گفت با وجود گسترش درگیری‌ و خشونت‌ها در افغانستان، پیشرفت‌های کنونی در مذاکرات با طالبان کافی نیست.

وی بیان داشت: «روند گفتگوهای دوحه را پایان دادیم، به پیشرفت‌های محکم ولی آهسته در مورد ابعاد تعیین چارچوب ختم جنگ در افغانستان دست یافتیم. ما وارد اصل این مساله می‌شویم، مشکلات همواره در جزییات است.»

آقای خلیلزاد تاکید کرد با وجود گسترش درگیری‌ و خشونت‌ها در افغانستان، پیشرفت‌های کنونی در مذاکرات با طالبان کافی نیست.

وی بیان داشت: «هرچند روند جاری گفتگوها باوجود درگیری‌های زیاد که مردم بیگناه قربانی می‌شوند کافی نیست. ما نیاز به پیشرفت بیشتر و سریع‌تر داریم. پیشنهاد ما در مورد کاهش خشونت از طرف تمام طرف‌ها نیز روی میز است.»

گروه طالبان نیز با نشر خبرنامه‌ای این گفتگوها را مثبت خواند.

طالبان در خبرنامه‌ای اعلام کردند در این دور از مذاکرات روی مسوده‌ای که در دوره‌های قبلی ترتیب شده بود، بحث صورت گرفته و در بعضی موارد پیشرفت صورت گرفته و بخش‌های دیگر هنوز باقی مانده است.

طالبان گفتند که در دوره بعدی گفتگوها روی موضوعات باقیمانده بحث انجام خواهد شد.

در پایان نشست پنجم گفته شده بود که دو طرف روی پیش‌نویس خروج نیروهای امریکایی از افغانستان و تضمین‌هایی‌ برای مبارزه علیه تروریسم توافق کرده‌‍اند.

انتظار می‌رفت در دور ششم گفتگوهای طالبان و امریکا بر سر آتش‌بس و نشست بین‌الافغانی نیز بحث و گفتگو شود اما براساس اعلامیه طالبان دراین موارد صحبتی نشده است.

اما آقای خلیلزاد اخیرا در مصاحبه‌ای در کابل تاکید کرد که آتش‌بس و نشست بین‌الافغانی در کنار بحث خروج نیروهای خارجی و قطع رابطه طالبان با گروه‌های تروریستی از مسایل اصلی گفتگوهای امریکا با طالبان است و بدون توافق در مورد یکی ازاین مسایل، هیچ توافق نهایی در کار نخواهد بود.

ششمین دور گفتگوهای امریکا و طالبان همزمان با لویه جرگه مشورتی صلح در کابل برگزار شد. اشتراک کنندگان این جرگه از طالبان خواستند تا از اول ماه رمضان آتش‌بس اعلام کنند.

اما طالبان پیشنهادات این جرگه را رد کرده و همزمان با آن حملات انتحاری و انفجاری شان را در برخی ولایات افزایش دادند.

در همین حال داکتر عبدالله عبدالله رییس اجرایی حکومت وحدت ملی نیز روز گذشته (دوشنبه 23 ثور) در نشست شورای وزیران گفت که با تأسف هنوزهم در راستای صلح قدم‌های اساسی برداشته نشده است به دلیل‌ این‌که طالبان بر ادامه جنگ اصرار دارند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا