سفر غیر منتظرۀ سرپرست وزارت دفاع امریکا به افغانستان
به گزارش رها، پاتریک شاناهان، سرپرست وزارت دفاع آمریکا در یک سفر غیر منتظره صبح امروز دوشنبه ( ۲۲ دلو) وارد افغانستان شد. هدف این سفر حمایت از دولت افغانستان در آستانه مذاکره با طالبان اعلام شده است.
براساس گزارشها آقای شاناهان قرار است که با محمد اشرف غنی، رئیس دیدار و گفتگو نماید.
او در عین حال گفته که آمریکا منافع مهم امنیتی در منطقه داشته و به این جهت می خواهد نظریات فرماندهانش را بشنود.
تا کنون پنج نشست صلح میان طالبان و نمایندگان آمریکا و احزاب سیاسی برگزار شده ولی نمایندگان دولت افغانستان در هیج یک از این نشستها حضور نداشتند.
روند صلح افغانستان در ماههای گذشته شتاب بیشتر یافته است. وزارت خارجه آمریکا نیز در تازهترین خبرنامه خود گفته که زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان، سفر دورهای خود به کشورهای بلژیک، آلمان، ترکیه، قطر، افغانستان و پاکستان را آغاز کرده است.
در آخرین سفر آقای خلیلزاد به قطر، او نشستی شش روزه با گروه طالبان داشت و در پایان دو طرف اعلام کردند که به پیشرفتهایی نیز دست یافتهاند.
مقامهای قطری نیز اعلام کرده بودند که قرار است دور بعد گفتگو میان طالبان و آمریکا روز ۲۵ فوریه انجام شود.
وزارت خارجه آمریکا نیز افزوده که سفر آقای خلیلزاد از دیروز، یکشنبه (۲۱ بهمن) آغاز و قرار است تا ۲۸ فوریه سال جاری میلادی ادامه یابد.
سفر آقای خلیلزاد در راستای تلاشهای آمریکا برای تسهیل روند صلح افغانستان اعلام شده و وزارت خارجه آمریکا افزوده که هدف، آغاز نشست بینالافغانی است که میتواند آینده افغانستان را رقم بزند.
وزارت خارجه آمریکا افزوده که آقای خلیلزاد بعد از دیدار با متحدان و شرکای آمریکا در جهان و منطقه با دولت افغانستان نیز مشورت کند.
آمریکا تلاش دارد که طالبان را برای نشست رو در رو با دولت افغانستان تشویق کند ولی طالبان حکومت افغانستان را “دستنشانده” خوانده و هنوز حاضر به گفتگوی مستقیم با مقامهای این کشور نشده است.
چند روز قبل دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در سخنرانی سالانه خود بر کاهش حضور نظامی آمریکا در افغانستان و سوریه تأکید کرده و گفت: “کشورهای بزرگ جنگهای بدون پایان نمیکنند.”
آقای ترامپ با اشاره به مذاکرات آمریکا با گروه طالبان گفته بود: “وقتی ما در این مذاکرات پیشرفت داشته باشیم قادر خواهیم بود که حضور نیروهای خود را کاهش بدهیم و بر مبارزه با تروریسم تمرکز کنیم.”
مایک پُمپئو وزیر خارجه امریکا نیز گفت که خروج نیروهای ما به وضعیت افغانستان بستگی دارد و زلمی خلیل زاد هم گفته بود که ما درمذاکرات به دنبال توافق صلحیم نه توافق برای خروج نیروهای نظامی خود.