بین المللسیاستِتیتر یک

سفر غیرمنتظره سرپرست وزارت دفاع آمریکا به کابل

کریستوفر میلر، سرپرست وزارت دفاع آمریکا در سفری از قبل اعلام‌نشده به کابل رفته و با رئیس جمهور غنی در ارگ دیدار کرده است.

ریاست جمهوری در اعلامیه‌ای گفت در این دیدار که امرالله صالح، معاون اول ریاست جمهوری و شمار دیگری از مقام‌های دولتی حضور داشتند، در مورد وضعیت افغانستان، منطقه و حمایت از نیروهای امنیتی و دفاعی صحبت شده است.

کریستوفر میلر بر تحکیم روابط استراتیژیک میان دو کشور تاکید کرده و گفته است “ایالات متحده آمریکا در کنار حکومت و مردم افغانستان در راستای مبارزه با تروریسم باقی خواهد ماند”.

سرپرست وزارت دفاع آمریکا در همین حال از افزایش خشونت‌ها در افغانستان ابراز نگرانی کرده و هر دو جانب بر تامین آتش بس دایمی تاکید نمودند.

وزیر دفاع آمریکا گفت “ایالات متحده آمریکا تعهد دوامدار به افغانستان به ویژه در راستای حمایت از نیروهای امنیتی و دفاعی این کشور دارد.

رئیس جمهور غنی در دیدار با آقای میلر خواستار “روابط دوامدار و با کیفیت” شده است.

آقای غنی در مورد پروسه صلح گفت “دولت افغانستان به‌خاطر تامین صلح، گام های عملی برداشته و جانب مقابل (طالبان) نیز باید نیت واضح خویش را در این زمینه نشان دهد.

او گفت روابط افغانستان و آمریکا در راستای مبارزه مشترک با تروریسم ضروری و نقش آمریکا در این مورد، مهم است.

پیشتر نیویورک تایمز و شماری دیگر از رسانه‌های آمریکایی گزارش داده بودند دونالد ترامپ به فرماندهان ارشد نظامی آمریکا بارها ابراز تمایل کرده که نیروهای آمریکایی زودتر از موعد ذکر شده در توافقنامه صلح میان آمریکا و طالبان افغانستان را ترک کنند.

براساس این توافقنامه آمریکا متعهد شده که تمام نیروهای خود و نیروهای ائتلاف از جمله کارمندان غیرنظامی و غیردیپلماتیک، پیمانکاران نظامی، آموزگاران، مشاوران و نیروهای حمایتی خود را ظرف ۱۴ ماه از افغانستان خارج کند.

دولت افغانستان می‌گوید بار جنگ به دوش نیروهای امنیتی افغانستان است و نیروهای خارجی حاضر در افغانستان فقط در زمینه آموزش و مشوره دهی به نیروهای افغانستان کمک می کنند.

براساس اطلاعات موجود شمار نیروهای آمریکایی از سال ۲۰۰۱ میلادی تاکنون به کمترین مقدار خود رسیده‌اند، بیشترین حضور نیروهای آمریکایی در دوران ریاست جمهوری بارک اوباما بود که به ۱۰۰ هزار نفر رسیده بودند.

پیشتر حمدالله محب، مشاور امنیت ملی افغانستان هشدار داده بود که پس از آمادگی آمریکا برای خروج از افغانستان این کشور با تهدید واقعی جنگ داخلی رو به رو شده است.

او تصریح کرد بود پشتیبانی هوایی امریکا برای نیروهای امنیتی افغانستان در میدان نبرد علیه طالبان بسیار مهم است.

شماری از تحلیلگران بدین باورند که افغانستان هم اکنون درگیر یک جنگ داخلی است و اگر روند صلح این کشور با شکست مواجه شود با خروج نیروهای آمریکایی این جنگ تشدید خواهد شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا