برگزیده هاسیاست

سرنوشت 20 هزار داوطلب ناکام در کنکور سال جاری چه می شود؟

وزارت تحصیلات عالی کشور روز چهارشنبه، نتایج آزمون کانکور سال 1398 را اعلام کرد که بر اساس آن، 20 هزار داوطلب نتوانستند به هیچ یک از نهادهای آموزشی راه‌یابند.

بی سرنوشتی در آزمون کانکور و بی‌کاری سبب می‌شود سالانه ‌شماری زیاد از جوانان به سازمان‌های تروریستی و مافیایی پیوسته و در مواردی مبتلا به بیماری‌های روانی شوند.

جمعه‌خان محمدی، جامعه‌شناس می‌گوید، با ایجاد نظام کارا می‌توان برای افراد با استعداد زمینۀ تحصیل و برای کسانی که از ظرفیت کمتری برخوردار اند، زمینۀ کار فراهم کرد.

به گفتۀ او، نظام تحصیلات عالی افغانستان به اضافه سیستم اقتصادی و فرهنگی، نیازمند یک سیستم کارا است که برای افراد با استعداد زمینه تحقیق و پژوهش که جامعه نیازمند آن‌ است فراهم شود.

این روان‌شناس می‌افزاید، برخی افرادی که داری ظرفیت کم‌تر اند باید دنبال شغل‌های که نیاز به تحصیلات بیش‌تر ندارد، فرستاده‌شوند.

روح‌الله رضوانی، روان‌پزشک می‌گوید، داوطلبانی که رفتن به دانشگاه را تنها راه‌رسیدن به زندگی بهتر می‌دانند، وقتی به دانشگاه راه نمی‌یابند، از لحاظ روانی آسیب می‌بینند و در زندگی‌شان دچار مشکل می‌شود.

وی به سلام وطن دار گفت زمانی که دانش‌جو به رشته دل‌خواه‌اش راه‌ نمی‌یابد، جامعه به‌گونه ناخودآگاه لیاقت فرد را قضاوت می‌کند که این کار سبب آسیب‌رسانی به امنیت روانی، اعتماد به نفس و زنده‌گی اجتماعی افراد می‌شود.

از میان 180 هزار داوطلب در آزمون کانکور امسال، 61 هزار تن به دانشگاه‌های دولتی، 50 هزار تن به مؤسسات نیمه‌عالی و 77 هزار تن دیگر به دانشگاه‌های خصوصی راه یافته‌اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا