این مهاجران که اغلب از کشورهای سوریه، عراق، افغانستان و دیگر کشورهای جنگ زده هستند تصمیم گرفته اند بجای عبور از مسیر دریایی و پرخطر دریای مدیترانه که لیبا را به ایتالیا متصل می کند از مسیر عادی بالکان به مسیر مهاجرتشان ادامه دهند.
روزانه هزاران تن دیگر اما جانشان را به خطر انداخته و از مسیر دریایی مدیترانه خود را به اتحادیه اروپا می رسانند.
در مرز بین هانگری و مجارستان که قانون عبور ممنوع نیز وضع شده، هیچ چیزی نمی تواند جلوی آفتاب سوزان تابستان را بگیرد.
کودکان مهاجر اکثرا در طول روز و در هوای گرم در صف صبورانه ایستاد می شوند تا بتوانند از تنها شیر آب موجود در این کمپ استفاده کنند.
خیمه های کوچک آنان نیز در منطقه ای پر از خاک علم شده و مهاجرانی که درون این خیمه ها هستند سعی دارند با پتو از تابش شدید نور خورشید به صورتشان جلوگیری کنند. بعضی از مهاجران کمی خوش شانس اما خیمه هایشان در زیر درختان حاشیه ای کمپ قرار گرفته است.
این مهاجران بعضا روزها و هفته هاست که بیرون از منطقه سیم خاردار مرزی هانگری اسکان کرده اند و منتظرند مقامات هانگری به آنان اجازه ورود بدهند. شاید این یک قمار به نظر برسد، زیرا مقامات کشور هانگری تنها به ۱۵ نفر روزانه اجازه ورود به کشورشان می دهند، آن هم خانواده هایی که فرزندان کوچک دارند.
گفته می شود این مقامات همچنین از امروز قوانین سخت گیرانه تری را اجرایی می کنند تا بتوانند شمار مهاجرانی که قصد ورود به اروپا را دارند کم کنند.
گفتنی است مهاجرانی هم که به طور غیرقانونی و دور از چشم مقامات مرزی هانگری بتوانند وارد هانگری شوند، در صورتی که تا فاصله هشت کیلومتری مرز دستگیر شوند به صربستان بازگردانده می شوند. گرچه کمتر کسی می تواند این گونه وارد هانگری شود.
قوانین سخت گیرانه تری که قرار است این مقامات از امروز اجرایی کنند به طور حتم به افزایش شمار مهاجران در این کمپ های موقت مرزی می انجامد.
مقامات هانگری دیروز دوشنبه گفتند که از آغاز سال جاری میلادی تا کنون بیش از ۱۷ هزار نفر که تصمیم داشتند به طور غیر قانونی وارد هانگری شوند را دستگیر کرده اند.
یک زوج افغان به نام های سعید و آزاده یک هفته است که درکمپ هارگوس (مرز بین صربستان و هانگری) متوقف شده اند و منتظرند. این زوج می گویند که یک ماه پیش افغانستان را ترک کردند زیرا به گفته این زوج هر دوی آنها با سازمان های بین المللی کار می کرده اند و اخیرا تهدیدهایی از سوی طالبان دریافت کرده بودند. هم اکنون این زوج نمی دانند که چه موقع و یا در کل اجازه ورود به هانگری را خواهند یافت و یا خیر.
سعید ۲۸ ساله میگوید “هیچ امکانات رفاهی در اینجا نیست. نه حمام داریم و نه توالت. چهار روز است که حمام نکرده ام.”
همسر وی آزاده که از گرمی هوا به ستوه آمده می گوید “روزها اینجا بسیار گرم است و شب ها هم بسیار سرد. مهاجران در اینجا با حشره های گوناگون حتی مار دست و پنجه نرم می کنند.”
این زوج می گوید نامشان را برای ورود به هانگری نزد مقامات مرزی این کشور ثبت کرده اند اما تاکنون هیج جوابی نگرفته اند. سعید می گوید تصمیم گرفته که به صورت قانونی و با اجازه مقامات مرزی کشورها وارد اتحادیه اروپا شده و درخواست پناهندگی اش را بدهد تا اینکه به قاچاقبران انسان پول داده و غیرقانونی وارد اتحادیه اروپا شود.
لازم به ذکر است که سال گذشته بیش از یک میلیون مهاجر به صورت غیرقانونی وارد اروپا شدند و مقامات اروپا تصمیم گرفتند تا مرزهایشان را به روی این مهاجران ببندند تا از ورود بیشتر این مهاجران جلوگیری نمایند.
روز گذشته پولیس صربستان گفت که در راستای جلوگیری از ورود بیشتر مهاجران ۸ قاچاقبر انسان را دستگیر کرده اند. این قاچاقبران در بدل ۱۲۰۰ یورو از هر مهاجر آنها را از صربستان به اتریش انتقال می دادند.
احمد شهیم از افغانستان نیز به همراه ۱۱ عضو خانواده اش روز گذشته دوشنبه وارد این کمپ شد. وی می گوید چهار ماه طول کشید تا توانست از یونان به این منطقه بیاید. او امیدوار است بیش از ۱۵ روز در این کمپ معطل نماند.
او گفت “من نامم را در لیست انتظار می نویسم. اما ما مطمئن نیستیم. کشورهای اروپایی اکثرا در حال تغییر قوانین مهاجرت خود هستند. شاید ما را به مقدونیه و یا یونان بازگردانند.”
از سویی دیگر کارکنان خدمات رسانی که در حال توزیع بسته های غذایی هستند نیز می گویند بیشتر مهاجران حاضر در این کمپ و بخصوص کودکان بیمار هستند.