گزارش ها حاکی از آنست که روسای سازمان های جاسوسی استخباراتی کشورهای منطقه به شمول روسیه، چین، ایران، ازبکستان، قزاقستان، ترکمنستان و تاجیکستان در شهر اسلام آباد پایتخت پاکستان گرد هم آمده اند و در خصوص موضوع افغانستان با یکدیگر به گفتگو پرداخته اند.
گرچه مراجع رسمی این کشورها هیچ یک نشستی در این سطح را در اسلام آباد تایید نکرده اند اما هیچ یک آن را رد نیز نکرده اند؛ که همین امر سبب اعتبار بخشیدن به گزارش ها می گردد که نشستی در این سطح برگزار شده و باید آن را جدی گرفت.
پاکستان از میان تمامی کشورها تاثیرگذاری بیشتر در افغانستان دارد و از سویی رابطه نزدیک تر این کشور با طالبان نیز بر هیچ کس پوشیده نیست.
آجندای این نشست معلوم نیست اما براساس گزارش ها بحث بر روی اوضاع و امنیت افغانستان از اصلی ترین موضوعات نشست آنها بوده است.
جنرال فیض حمید رئیس استخبارات پاکستان (آی اس آی) در یک سفر غیرمنتظره در 13 سنبله تنها سه روز قبل از اعلام دولت موقت طالبان وارد کابل شد و با مقام های مختلف طالبان و مقام های دولت سابق افغانستان دیدار کرد.
گروه طالبان سه شنبه هفته گذشته 13 سنبله دولت موقت و اعضای کابینه آن را معرفی کرد که در لیست اعضای کابینه هیچ عضو غیر طالبان به چشم نمی خورد. برخی گزارش ها حاکی از آن بود که جنرال فیض حمید وارد کابل شده تا با آوردن فشار بر رهبران طالبان، نام برخی از چهره های مورد اعتماد پاکستان را در لیست اعضای کابینه اضافه کند.
اعلام دولت موقت طالبان و معرفی اعضای کابینه با واکنش های منفی از سوی بسیاری از کشورهای جهان و مردم افغانستان ربرو شد که طالبان را متهم به انحصار قدرت می کرد.
در همین حال، محمد نعیم وردک یک تن از سخنگویان طالبان با رد این ادعاها می گوید که دولت معرفی شده دولتی همه شمول است زیرا نمایندگانی از اقوام مختلف افغانستان در آن حضور دارد.