در سال 2019 میلادی، هفده سرباز امریکایی در افغانستان کشته شدند که از سال 2015 تاکنون بیشترین تعداد می باشد.
وزارت دفاع امریکا در گزارش سالانه خود اعلام کرد چهارده سرباز کشته شده از ارتش و سه تن دیگر از نیروی دریایی ایالات متحده بودند.
سربازان کشته شده امریکایی شامل هشت «گرین برتز»، یک رنجر ارتش و سه چترباز بودند.
تلفات نیروهای امریکایی که در سال گذشته میلادی به دلیل حملات خصمانه اتفاق افتاد از سال 2018 و 2017 پیشی گرفت: در سال 2018 سیزده سرباز و در سال 2017 یازده نیروی امریکایی در افغانستان کشته شده بودند.
براساس آمار سالانه وزارت دفاع امریکا، تعداد سربازان امریکایی کشته شده در افغانستان در سال 2016 نه و در سال 2015 ده نفر بوده است.
این در حالی ست که دونالد ترامپ رئیس جمهور امریکا پس از یک حمله تروریستی در کابل که منجر به کشته شدن یک سرباز امریکایی شد مذاکرات صلح با طالبان را متوقف کرد و دیدار برنامه ریزی شده در کمپ دیوید با رئیس جمهور غنی و طالبان را متوقف نمود.
از سویی هم ترامپ وعده داده تعداد سربازان امریکایی مستقر در افغانستان را تا 8600 نفر کاهش دهد.
رسانه امریکایی «ان بی سی نیوز» در ماه آگوست سال گذشته گزارش داد ترامپ به مشاوران خود گفته بود قصد درد تمامی سربازان امریکایی را تا نوامبر سال 2020 از افغانستان خارج سازد. ترامپ همچنین وعده سپرده بود سفارت امریکا در کابل را ببندد چون خیلی بزرگ و هزینه بر است.
موضوع خروج سربازان امریکایی از افغانستان، یکی از نقاط اختلاف ترامپ با سناتوران جمهوری خواه مجلس سنای این کشور بوده است. جمهوری خواهان همواره به ترامپ نسبت به خروج نیروهای امریکایی از منطقه تا زمانیکه طالبان همچنان یک تهدید به شمار می روند، هشدار داده اند.
مجلس سنای امریکا سال گذشته لایحه ای را تصویب کرد که نسبت به خروج ناسنجیده نیروهای امریکایی از افغانستان و سوریه اخطار می داد. سناتور میچ مک کونل رهبر اکثریت جمهوری خواهان در مجلس سنای امریکا، گفت خروج سربازان این کشور از افغانستان و سوریه تمام دستاوردهایی که به سختی حاصل شده را از بین می برد.
این همه در حالی ست که دور تازه ای از مذاکرات امریکا با طالبان در مورد پایان جنگ در افغانستان از کانال صلح چندی پیش با سفر زلمی خلیل زاد به قطر و در ادامه کابل و اسلام آباد از سر گرفته شده است.
براساس منابع نزدیک به این گفت و گوها، دو طرف به امضای یک توافق صلح نزدیک شده اند اگرچه اعلام آتش بس از سوی طالبان و آغاز مذاکرات بین الافغانی به عنوان شروط امضای توافق نامه صلح از سوی امریکا هنوز از سوی طالبان عملی نشده است.
برخی کارشناسان می گویند توافق نامه صلح امریکا با طالبان را باید صلح امریکا با طالبان خواند چراکه در صورت امضای آن تنها واشنگتن با خروجی نیروهای خود از افغانستان هزینه جنگ در این کشور را کاهش می دهد در حالیکه تنور جنگ در افغانستان همچنان گرم می ماند.