سالانه 3500 بانو به سرطان سینه مبتلا می شوند
فیروزالدین فیروز، وزیر صحت عامه امروز یکشنبه در یک کمپین آگهیدهی برای مبارزه با سرطان پستان در کابل گفت که بر اساس آمار و اطلاعات سازمان بهداشت جهان، از مجموع مبتلایان به سرطان پستان در کشور سالانه ۱۷۰۰ زن جان خود را از دست میدهند.
وزیر صحت تاکید میکند که بیماری سرطان پستان قابل تداوی است اگر به موقع تشخیص شود اما پایین بودن سطح آگاهی در مورد آن، مانع تشخیص به موقع این بیماری در افغانستان میشود.
چاقی، نداشتن تمرینات بدنی، نوشیدن مشروبات الکلی، قاعدگی در سنین پایین، حاملگی در سنین بالا و یا حامله نشدن از جمله مواردی است که وزیر بهداشت به عنوان عوامل بلند بردن خطر ابتلا به سرطان پستان از آنها نام گرفت.
وزارت صحت در نظر دارد که بر اساس استراتیژی ملی صحت باروری، واقعات سرطان پستان را از طریق آگاهیدهی به زنان، استفاده از روشهای ارزان و ساده برای تشخیص این بیماری، آموزش کارکنان صحی و ایجاد مراکز تشخیص و درمان این بیماری، کاهش دهد.
به گفته مقام های وزارت صحت عامه، تشخیص و درمان این بیماری در کشور رایگان است و تنها یک مرکز در پایتخت با این بیماری مبارزه می کند. این بیماری در سراسر کشور قابل تشخیص است.
سرطان پستان از راههای مختلف تشخیص میشود؛ تشخیص احتمالی آن توسط خود شخص با مشاهده کتله در پستان، تغییر شکل در پستان و ترشحاتی به جز شیر از پستان، کار آسانی است اما تشخیص دقیق آن نیاز به امکانات و آزمایشات دقیق دارد.
سرطان پستان یکی از بیماریهایی است که سالانه قربانیهای زیادی میگیرد. این بیماری سالانه جان 38 میلیون تن را در جهان می گیرد.