سیاستِتیتر یک

ساعات پایانی انتخابات ریاست جمهوری و رأی دهندگانی که هنوز موفق نشده اند رأی بدهند

انتخابات ریاست جمهوری افغانستان که امروز شنبه ششم میزان به طور رسمی از ساعت هفت صبح آغاز شد در حالی به ساعات پایانی خود نزدیک می شود که در مرکز و بسیاری از ولایات به دلیل مشکلات فنی از  جمله مشکلات در فهرست رأی دهندگان و کار نکردن دستگاه های بایومتریک مردم نتوانسته اند آراء خود را به صندوق بیندازند.

ولایت بدخشان

گزارشات از ولایت بدخشان نشان می دهد که علی رغم حضور پر شور مردم درپای صندوق های رأی، بسیاری از رأی دهندگان نتوانستند نامشان را در فهرست رأی دهندگان پیدا کنند و بدون رأی دادن به خانه های خود بازگشتند.

درست کار نکردن دستگاه های بایومتریک از دیگر مشکلات تکنیکی موجود بود: بسیاری از رأی دهندگان وقتی اطلاعات خود را به دستگاه های بایومتریک وارد می کردند، عکس فرد دیگری ظاهر می شد.

ولایت بامیان

ولایت بامیان از ولایات امن افغانستان به شمار می رود. گزارشات از این ولایت نشان می دهد که در مقایسه با انتخابات گذشته حضور مردم در پای صندوق های رأی کمرنگ بوده است. 171هزار نفر در انتخابات ریاست جمهوری در ولایت بامیان ثبت نام کرده بودند اما از این تعداد تا این ساعت عده کمی در انتخابات شرکت کرده اند. نبود نام بسیاری از ثبت نام شوندگان در فهرست های چاپ شده از سوی  کمیسیون و درست کار نکردن دستگاه های بایومتریک از جمله مشکلاتی بود که مردم را ناامید ساخت و باعث شد بعد از ساعت ها انتظار به خانه های خود بازگردند.

در ولسوالی های کوهمرد و ولسوالی های همجوار با ولایت بغلان درگیری هایی اتفاق افتاد و یک مرکز رأی دهی در ولسوالی شیبر بسته شد.

ولایت دایکندی

در ولایت دایکندی هم سطح مشارکت مردم در مقایسه با انتخابات گذشته به ویژه انتخابات پارلمانی 1397 کمرنگ تر بوده است. مشکلات مشابه از جمله فهرست رأی دهندگان و دستگاه های بایومتریک مانع رأی دهی درست مردم شده است.

ولایت بلخ

روند رأی دهی در ولایت بلخ در حالی در جریان است که در برخی از ولسوالی های این ولایت درگیری میان نیروهای امنیتی و طالبان ادامه دارد. در ولایت بلخ 282 مرکز رأی دهی از سوی کمیسیون مستقل انتخابات اعلام شده بود که از این تعداد 124 مرکز به دلیل تهدیدات امنیتی بسته است. در دو ولسوالی شورینه و زارع ولایت بلخ انتخابات برگزار نشده است.

ولایت کاپیسا

در ولایت کاپیسا، 162 هزار نفر برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرده اند که 25 درصد آنها را زنان تشکیل می دهد. براساس گزارشات روند رأی گیری در 77 مرکز رأی دهی ولایت کاپیسا به طور نرمال جریان  دارد. 17 مرکز نیز در این ولایت به دلیل تهدیدات امنیتی بسته است. گزارشات نشان می دهد حضور مردم کاپیسا درانتخابات ریاست جمهوری کنونی گسترده بوده است.

ولایت جوزجان

55 مرکز رأی دهی در ولایت جوزجان باز است. براساس گزارشات درگیری در 5 ولسوالی ولایت جوزجان بین نیروهای امنیتی و طالبان ادامه دارد. والی جوزجان به رسانه های گفت به دلیل  درگیری مراکز رأی دهی در 3 ولسوالی این ولایت که از صبح باز شده بود مسدود گردید و در 2 ولسوالی دیگر اصلا انتخابات برگزار نشده است. براساس اعلام رسانه ها حضور مردم جوزجان به ویژه زنان در انتخابات ریاست جمهوری در مقایسه با انتخابات گذشته کمرنگ تر بوده است.

ولایت هرات

گزارشات از ولایت هرات نیز نشان می دهد که شهروندان این ولایت علی رغم تهدیدات زیاد امنیتی به پای صندوق های رأی رفتند. براساس اعلام کمیسیون مستقل انتخابات 270 مرکز رأی دهی در مرکز و ولسوالی های هرات وجود دارد. مردم حتی در ولسوالی های ناامن ولایت هرات نیز رأی دادند. شهروندان هراتی از کمیسیون مستقل انتخابات می خواهد به آراء آنها احترام بگذارد.

ولایت فاریاب

گزارش ها از ولایت فاریاب نشان می دهد که در 5 ولسوالی این ولایت درگیری بین نیروهای امنیتی و طالبان جریان دارد. در ولسوالی قیصار ولایت فاریاب در 7 ولسوالی طالبان شلیک هایی انجام می دهند و در این شلیک ها یک رأی دهنده زخمی شده است. اگرچه وضعیت رأی دهی در شهر میمنه مرکز ولایت فاریاب عادی گزارش می شود اما در ولایت غورماچ که تحت کنترل طالبان است انتخابات برگزار نشده است.

قابل ذکر است انتخابات ریاست جمهوری حال حاضر افغانستان دو ساعت دیگر تمدید شده است. نگاهی ساده به روند برگزاری انتخابات در ولایات مختلف نشان می دهد که میزان مشارکت در مقایسه با انتخابات گذشته کمرنگ تر بوده و مشکلات در فهرست رأی دهندگان و دستگاه های بایومتریک درتمامی مراکز رأی دهی در مرکز و سایر ولایات وجود داشته است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا