سازمان ملل: داعش از مناطق مرزی افغانستان-پاکستان سربازگیری می کند

گروه تحلیل و نظارت بر تحریم ها در نوزدهمین گزارش خود طی این هفته به کمیته تحریم شورای امنیت سازمان ملل متحد گفته است که براساس گزارش یک عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد، گروه داعش به طور مجموع در حدود دو هزار الی 3500 جنگجو در افغانستان داشت، اما شمار این سربازان با وجود عملیات ضد تروریستی گسترده، کاهش چشمگیری نداشته است.
گزارش می نویسد “داعش همچنان قادر است تا از مناطق مرزی افغانستان و پاکستان برای خود سربازگیری کند، و افزایش شمار مهاجران بازگشتی نیز ممکن است زمینه را برای سربازگیری بیشتر برای این گروه فراهم نماید. داعش از این احتمال آگاه بود.”
همچنین اعضای شورای امنیت سازمان ملل تایید کرده اند که حفیظ سعید خان رهبر داعش در افغانستان در جریان یک حمله هوایی در اواسط سال 2016 کشته شد؛ او به عنوان یک تروریست در لیست سیاه سازمان ملل نبود.
“رهبران هسته ای القاعده نیز در منطقه طی 9 سال گذشته کمتر شده اند و فقط مقامی تشریفاتی دارند. ایمن محمد ربی الظواهری رهبر گروه القاعده هم اکنون پول و یا آدم به اعضای گروهش نمی فرستد، و هم اکنون ارتباط با آنها نیز برایش بسیار سخت شده است.”
گزارش می افزاید “در حالیکه هسته اصلی القاعده می داند که نمی تواند منطقه را ترک کند، اما امیدوار است که گروه طالبان موفق شود، و آنها نیز با پیروزی طالبان پیروز در منطقه باشند.”
از سویی دیگر گزارش علاوه می کند که گروه داعش با مشکلات مالی در افغانستان مواجه است و از این رو به اخاذی و سرقت از ساکنان محلی روی آورده است و اخیرا به سربازانش دیگر پول پرداخت نمی کند، اما این باعث نشده که از آروزهایش دست بکشد.
براساس گزارش، “با این وجود، به نظر می رسد مشکلات مالی جلودار گروه داعش نبوده است، و کشورهای عضو نیز خاطر نشان کرده اند که به نظر می رسد داعش تجهیزات خوبی دارد و از مواد منفجره نظامی برای انجام حملات در کابل استفاده می کند.”
گزارش اما می گوید که طی یک سال گذشته، این گروه مناطق بسیاری را در شرق افغانستان از دست داده است، و توانایی اش برای تصرف و کنترل مناطق نیز به شدت متاثر از درگیری با طالبان محلی بوده است.
براساس گزارش، جنگجویان وابسته به گروه القاعده بویژه آنانی که در شبه قاره هند خود را وفادار به القاعده می نامند، اخیرا به حمایت از گروه های طالبان در افغانستان پرداخته اند.