سازمان شانگهای کمک های اقتصادی و اجتماعی به افغانستان را بررسی می کند
در این نشست در مورد امکان بازسازی و توسعه تأسیسات ساخته شده توسط روسیه افغانستان نیز مذاکره خواهد شد.
نشست وزیران خارجه کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای قرار است در سیزدهم و چهاردهم ماه جاری میلادی در دوشنبه، پایتخت تاجیکستان، برگزار شود. تاجیکستان ریاست این اجلاس را بر عهده دارد و محمدحنیف اتمر، وزیر امور خارجه، به نمایندهگی از افغانستان شرکت میکند.
بختیار خاکیموف، نماینده ویژه رییس جمهور روسیه در امور سازمان همکاریهای شانگهای، به خبرگزاری تاس روسی گفته است که کشورهای عضو شانگهای پروژههای اقتصادی مشترک برای همکاری با افغانستان روی دست دارند.
نماینده ویژه روسیه برای سازمان همکاریهای شانگهای خاطرنشان کرده است که پروژههای دو جانبه مختلف توسط روسیه، چین، هند، ازوبیکستان و سایر کشورهای عضو این سازمان در حال اجرا است.
خاکیموف گفته است: «در قالب سازمان همکاریهای شانگهای، ما قصد داریم در مورد یک طرح ابتکاری دیگر از سوی اوزبیکستان بحث کنیم که پیشنویس همکاری مشترک برای کمک به بازسازی اجتماعی و اقتصادی افغانستان است».
در همین حال، خاکمیوف با اشاره به ۱۶۰ تأسیسات قدیمی ساخته شده توسط این کشور در افغانستان گفته است که ایده بازسازی و توسعه این تأسیسات در میان کشورهای عضو شانگهای وجود دارد.
خاکیموف تذکر داده است که از ایده همکاریهای اقتصادی و اجتماعی با افغانستان و نیز بازسازی تأسیسات قدیمی ساخت روسیه در این کشور باید حمایت شود.
قرار است نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای در شانزدهم و هفدهم سپتامبر برگزار شود.
سازمان همکاری شانگهای یا Shanghai Cooperation Organization در سال ۱۹۹۶ ابتدا به منظور خلع سلاح سازی مرزها – به خصوص مرزهای آسیای میانه و چین- به میان آمد. در آن زمان روسیه، چین، تاجیکستان، قزاقستان و قرقزیستان پنج عضو اصلی این سازمان بودند.
اهداف اصلی ایجاد سازمان همکاریهای شانگهای اعتماد متقابل میان دولتهای عضو، همکاریهای مؤثر، صلح، ثبات و امنیت منطقوی و به میان آوردن یک نظام جدید اقتصادی و سیاسی در جهان میباشد. بازیگران اصلی این سازمان روسیه و چین استند و نقش آنان در تشکیل این سازمان کاملا بارز و حیاتی بوده است.