سازمان بین المللی کار: بیش از نیم میلیون شهروند افغانستان شغل هایشان را دست دادند
«سازمان بین المللی کار» می گوید که پس از روی کار آمدن مجدد طالبان در افغانستان، بیش از 500 هزار نفر شغل هایشان را تاکنون از دست داده اند و این رقم به زودی به 700 هزار تا 900 هزار نفر می رسد.
سازمان بین المللی کار که یکی از موسسات تخصصی سازمان ملل متحد می باشد روز گذشته (چهارشنبه 29 جدی) در بیانیه ای هشدار داد که پس از روی کار آمدن مجدد طالبان در افغانستان، اقتصاد کشور فلج شده است و بیش از نیم میلیون نفر نیز شغل هایشان را از دست داده اند.
این سازمان می گوید که تا اواسط سال جاری میلادی (ثور 1401) بخاطر بحران اقتصادی و وضع محدودیت علیه زنان در افغانستان، احتمالا بین 700 هزار الی 900 هزار نفر شغل هایشان را از دست خواهند داد.
بیانیه علاوه می کند که سطح اشتغال زنان در افغانستان پیش از این نیز براساس استانداردهای جهانی بسیار پایین بود، اما پس از تحولات اخیر این رقم 16 فیصد دیگر کاهش یافت و پیش بینی می شود تا نیمه سال 2022 تا 21 فیصد الی 28 فیصد دیگر کاهش یابد.
رامین بهزاد هماهنگ کننده ارشد سازمان بین المللی کار در افغانستان می گوید: «اوضاع در افغانستان وخیم است و به حمایت های فوری برای احیا و با ثبات سازی نیاز دارد. گرچه در حال حاضر اولویت با تامین نیازهای اساسی بشردوستانه در کشور است، اما احیا اقتصاد همه شمول و با دوام، نیاز به جامعه ای دارد که دسترسی مناسب به کار، رفاه و خدمات اساسی داشته باشد.»
براساس بیانیه این سازمان، صدها هزار شغل پس از تحولات اخیر در بخش های مختلف نابود شده است. این شغل ها عمدتا در بخش های زراعی و خدمات عمومی بوده که کارکنان آنها یا اخراج شده اند و یا معاش هایشان پرداخت نشده است.
تنها در بخش ساختمانی و به علت متوقف شدن اکثر پروژه های ساختمانی، در حدود 538 هزار کارگر که حدود 99 فیصد آنان را مردان تشکیل می دهند متضرر شده اند.
سازمان بین المللی کار اضافه می کند که تسلط طالبان بر افغانستان سبب شد تا صدها هزار نیروی امنیتی دولت پیشین نیز شغل هایشان را از دست بدهند، در حالیکه معلمان و کارکنان بخش خدمات صحی نیز عمیقا بخاطر نبود نقدینگی در کشور شدیدا متاثر شده اند.
این سازمان همچنین در بیانیه اش گفته است که کودکان بهای اصلی این بیکاری و عدم ثبات اقتصادی را پرداخت می کنند.
به گفته این سازمان، تنها 40 فیصد کودکان پنج الی 17 سال افغانستان توانایی رفتن به مکتب را دارند و بیش از یک میلیون کودک افغان به شمول 770 هزار پسر و حدود 300 هزار دختر جزو کودکان کار محسوب می شوند.