سید محمد علی جاوید رئیس حزب «حرکت اسلامی آزاد افغانستان» می گوید که از دفتر اداره ثبت تذکره های الکترونیکی به او گفته شده است که دستوری از سوی رئیس جمهوری کشور مبنی بر درج مستقلانه تمامی اقوام افغانستان نیامده است.
آقای جاوید گفت که از او خواسته شده تا یکی از اقوام مندرج در قانون اساسی را به عنوان قومیت خود انتخاب کند.
او با انتقاد از این موضوع افزود که قومیت را نمی توان انتخاب کرد.
در همین حال، مقامات اداره تذکره های الکترونیکی کشور می گویند که اشخاص برای دریافت این تذکره ها باید یکی از 14 قوم مندرج در دیتابیس را انتخاب نمایند.
در همین حال، سید اسحاق گیلانی رئیس حزب نهضت همبستگی ملی اسلامی با انتقاد از این موضوع تهدید کرده است که قوم سادات تا زمان اصلاح این مسئله از گرفتن تذکره های الکترونیکی خودداری می کنند.
سید خلیل الله انوری رئیس حزب حرکت اسلامی افغانستان نیز با انتقاد از درج نشدن مستقلانه اقوام افغانستان بخصوص قوم سادات، آن را بی عدالت محض و نابرابری عنوان کرد.
این گفته ها در حالی از سوی برخی سران قوم سادات کشور مطرح می گردد، که موضوع تذکره های الکترونیکی همواره یکی از موضوعات جنجالی کشور بوده است.
اختلافات بر سر توزیع این تذکره ها همچنان جدی است. برخی ها به درج شدن واژه افغان به عنوان تابعیت شهروندان کشور اعتراض دارند، و آن را معادلی برای اقوام پشتون افغانستان میدانند. در حالیکه شماری دیگر موافق آن هستند.
از سویی دیگر، در ماده رسمی 4 قانون اساسی و ثبت اداره ثبت احوال و نفوس کشور تنها 14 قوم به طور رسمی درج شده است. دیگر اقوام کشور که در شمار اقلیت ها قرار گرفته اند به 38 قوم مختلف تقسیم می گردند، که آنها نیز خواهان ثبت مستقلانه قوم هایشان در دیتابیس اداره ثبت احوال و نفوس کشور می باشند.